Verena Døsvik
Verena Døsvik

Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik Grilstad er TOBB-medlem, men byttet medlemskap med farfaren for å få bedre ansiennitet. Nå har han Leie Før Eie leilighet på Væretrøa Park.

Han jobber som yrkesdykker, og er hjemme et par uker for å ordne leiligheten. Fredrik er veldig glad for at han fikk Leie Før Eie leilighet på Væretrøa Park, hvor søstera bor. 

- Jeg søkte egentlig ganske sent, men med farfars TOBB-nummer hadde jeg lengst ansiennitet og kunne velge leilighet.

Fredrik valgte leilighet i samme blokk som søstera, og er fornøyd med planløsningen.

- Det blir jo enklere for foreldre og besteforeldre å besøke oss nå som vi bor i samme blokk.

Bra timing

Fredrik er 31 år gammel, og har hatt planer om å kjøpe leilighet en stund, men har som mange andre ikke hatt nok egenkapital.

- Jeg har medlemskap i TOBB, og visste om Leie-før-Eie-modellen fra før. Jeg vurderte å søke på Lilleby, men så tok jobben meg til Uthaug, hvor jeg ble i tre år.

Fredrik leide bolig på Brekstad, men begynte å lete etter leilighet da han kom tilbake til byen. Da passet det veldig bra at det ble lagt ut leiligheter med Leie-før-Eie-modellen på Væretrøa Park. På lillejulaften fikk han svar fra TOBB om at han fikk leilighet.

Fredrik Gilstad 1
Verktøy

Bevisst markedet

Planen er å kjøpe leiligheten om tre år. Med TOBB sin Leie-før-Eie kan du vente hele fem år før du velger å kjøpe leiligheten. Fredrik ønsker å se an markedet.

- Akkurat nå er renten ganske høy, så det lønner seg kanskje ikke å kjøpe med en gang. Men om et par år tror jeg markedet har stabilisert seg, og da håper jeg å ha spart opp nok egenkapital til å tilfredsstille kravet på 15 prosent.

Medlemskap i TOBB er et kriterium for å søke om leiligheter med Leie-før-Eie, og Fredrik ser verdien langt utover dette.

- Jeg ser hvor nyttig det var for meg å kunne bytte medlemskap med farfar, slik at jeg fikk god ansiennitet. Medlemskapet skal jeg beholde. Andre i familien kan få bruk for det den dagen jeg selv ikke trenger det.

Relevante artikler

En smart dåpsgave hjalp Sofie inn på boligmarkedet

En smart dåpsgave hjalp Sofie inn på boligmarkedet

Da Sofie (21) begynte på sykepleierstudiet i Trondheim i fjor, var tiden moden for å kjøpe egen leilighet.

Les hele saken
TOBB-medlemskapet ble nøkkelen til leilighet i et tøft leiemarked i Oslo

TOBB-medlemskapet ble nøkkelen til leilighet i et tøft leiemarked i Oslo

Gleden var stor da Malin fra Trondheim fikk fast jobb i Oslo. Men gleden ble til frustrasjon da hun møtte et beintøft leiemarked med høye priser og mange om beinet. Løsningen ble pappas TOBB-medlemskap.

Les hele saken
Marius (28) sparer til egen bolig mens han leier

Marius (28) sparer til egen bolig mens han leier

Så kom Leie Før Eie til Fosslia i Stjørdal. Marius Smedstun kjøpte TOBB-medlemskap og fikk leilighet med en gang Når Leie Før Eie kom til Fosslia i Stjørdal, Kjøpte Marius Smedstun kjøpte TOBB-medlemskap og fikk leilighet med en gang

Les hele saken