Prosjekter med aktive søknadsperioder

Video Description

Ofte stilte spørsmål

Hvordan vurderes søknaden min?

I vurderingen av søknadene ser vi på mulighetene dine for å være i posisjon til kjøp av boligen i fremtiden basert på dagens inntekt, gjeld og leiekostnader. Dersom vi ser at du vil ha vanskelig for å kunne leie og samtidig spare frem mot et mulig kjøp i løpet av de neste fem årene, vil andre søkere prioriteres.

Et tips kan være å ta en titt på gjelden man har i dag. Har du kredittkort/forbrukslån eller billån er dette noe som spiser opp mye av ditt månedlige overskudd som du alternativt kunne ha spart til egenkapital til et fremtidig kjøp. Her kan det være lurt å nedbetale dette så fort det lar seg gjøre slik at man har bedre forutsetninger til å spare til egenkapital til kjøp av bolig.

Hvem får tilslag om flere søker på samme bolig?

Om det er flere som søker på samme bolig, fordeles søknadene etter TOBB-ansiennitet. Leie-før-Eie modellen er forbeholdt TOBB-medlemmer. Er du ikke allerede medlem, kan du melde deg inn her. 

Kan jeg velge flere leiligheter i søknaden min?

Ja, på de prosjektene det er flere leiligheter tilgjengelig er det mulig å legge inn flere leilighetsvalg i prioritert rekkefølge.

Må jeg betale depositum?

Ja, du må betale tre ganger månedsleien i depositum så lenge du leier leiligheten.

Hva skjer om boligprisene faller?

Så lenge du ikke bruker kjøpsretten, er det TOBB som eier boligen og dermed eksponeres for verdifallet. Du bestemmer selv når i løpet av opsjonstiden du ønsker å benytte deg av kjøpsopsjon.

Hva om jeg ikke ønsker å kjøpe boligen likevel?

Om du ikke ønsker å benytte deg av kjøpsopsjon står du fritt til å si opp husleieavtalen, her er det 3 måneders oppsigelse for begge parter.

Kommer det flere Leie-før-Eie prosjekt?

Ja, det kommer flere Leie før eie-prosjekter fra TOBB. Meld din interesse, så holder vi deg oppdatert om nye Leie-før-Eie prosjekt og tilgjengelig boliger.

Relevante artikler

Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik Grilstad er TOBB-medlem, men byttet medlemskap med farfaren for å få bedre ansiennitet. Nå har han Leie Før Eie leilighet på Væretrøa Park.

Les hele saken
Endelig leilighet i boks!

Endelig leilighet i boks!

Sara Røddesnes var en av de første i TOBB som flyttet inn på Lillebyen Borettslag med Leie-Før-Eie.

Les hele saken
Marius (28) sparer til egen bolig mens han leier

Marius (28) sparer til egen bolig mens han leier

Så kom Leie Før Eie til Fosslia i Stjørdal. Marius Smedstun kjøpte TOBB-medlemskap og fikk leilighet med en gang Når Leie Før Eie kom til Fosslia i Stjørdal, Kjøpte Marius Smedstun kjøpte TOBB-medlemskap og fikk leilighet med en gang

Les hele saken