Foto: Verena Døsvik
Foto: Verena Døsvik

Marius (28) sparer til egen bolig mens han leier

Så kom Leie Før Eie til Fosslia i Stjørdal. Marius Smedstun kjøpte TOBB-medlemskap og fikk leilighet med en gang Når Leie Før Eie kom til Fosslia i Stjørdal, Kjøpte Marius Smedstun kjøpte TOBB-medlemskap og fikk leilighet med en gang

Marius er 28 år, og er født og oppvokst i Stjørdal. Etter endt studie som overstyrmann i Haugesund, vendte han tilbake.

- Jeg hadde ikke egenkapital til å kjøpe egen leilighet, så jeg bodde hos pappa en stund. Han mente jeg kunne bo hos han og spare til egen bolig.

Marius var imidlertid klar for å finne noe eget, og da han kom over en annonse om Leie-før-Eie på Instagram, meldte han seg inn i TOBB umiddelbart.

Medlemskap lønner seg

Marius jobber turnus, og er fire uker ute på sjøen og har fire uker fri.

- Jeg kan praktisk talt bo hvor jeg vil, men ønsker å være i nærheten av venner og familie. Jeg visste ikke at TOBB hadde dette prosjektet i Stjørdal, før jeg plutselig kom over det. Da var jeg midt ute i Nordsjøen.

Marius satte seg godt inn i Leie Før Eie modellen, og synes det er godt forklart på nettsidene til TOBB. Han meldte seg inn i TOBB før nyttår, og fikk like etter melding om at han var godkjent!

- Med så ferskt medlemskap, trodde jeg ikke at jeg ville ha en sjans, men jeg fikk beskjed om at jeg hadde lengst ansiennitet av de som var godkjent på denne leiligheten. Da slo jeg til med en gang. Jeg fikk jo ikke gått på visning, siden jeg var på sjøen, men tok sjansen. Det hele var litt surrealistisk, og det viser at det lønner seg med medlemskap uansett.

Han har gitt medlemskap i dåpsgave til onkelbarna, men trodde ikke han ville trenge det selv. 

Marius Smedstun 1
Maling


God lønn men ingen egenkapital

Som så mange andre, har ikke Marius egenkapitalen som kreves for å kjøpe egen bolig.

 - Jeg har vært student de siste sju årene, og da er det ikke så enkelt å spare. Selv om jeg tjener godt, mangler jeg egenkapital, og da er det vanskelig å komme inn i boligmarkedet.

Han er imidlertid veldig klar på at han skal kjøpe leiligheten.

- Planen er å bruke et par år på å spare, for så å kjøpe leiligheten. Det er et veldig bra konsept, hvor vi får en kjøpsopsjon og leier til en god pris. Det gir flere muligheten til å eie egen bolig.

Relevante artikler

Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik Grilstad er TOBB-medlem, men byttet medlemskap med farfaren for å få bedre ansiennitet. Nå har han Leie Før Eie leilighet på Væretrøa Park.

Les hele saken
Fikk farens TOBB-medlemskap fra 60-tallet

Fikk farens TOBB-medlemskap fra 60-tallet

God ansiennitet, god lønn og null lån ga Martin Bakke (28) enkelt innpass til Leie Før Eie modellen

Les hele saken
En smart dåpsgave hjalp Sofie inn på boligmarkedet

En smart dåpsgave hjalp Sofie inn på boligmarkedet

Da Sofie (21) begynte på sykepleierstudiet i Trondheim i fjor, var tiden moden for å kjøpe egen leilighet.

Les hele saken