Malin Lundereng (26) fra Trondheim
Malin Lundereng (26) fra Trondheim

TOBB-medlemskapet ble nøkkelen til leilighet i et tøft leiemarked i Oslo

Gleden var stor da Malin fra Trondheim fikk fast jobb i Oslo. Men gleden ble til frustrasjon da hun møtte et beintøft leiemarked med høye priser og mange om beinet. Løsningen ble pappas TOBB-medlemskap.

Med Masteren i boks, begynte Malin Lundereng (26) jakten på jobb. Hun søkte på flere stillinger, både i hjembyen Trondheim og Oslo. Gleden var stor da hun fikk fast jobb som markedsfører i Hevold Group i Oslo. 

- Jeg er meget fornøyd med ny jobb og er spent på både den, ny by og nytt sted å bo, sier Lundereng.

Et tøft leiemarked 

Men jakten på bolig ble tøft. Hun var forberedt på at hun måtte bruke litt tid, men etter å ha fartet Oslo rundt på utallige visninger, ble gleden forvandlet til stor frustrasjon.

- Leiemarkedet i Oslo er ganske annerledes enn i Trondheim. Det er dyrere og ganske mangle flere som kommer på visninger. Jeg kjente på stress og frustrasjon i en liten periode der, men så ble TOBB-medlemskapet redningen, sier hun meget fornøyd.

Dette underbygges av Utleiemegleren. I en pressemelding fra august i år skriver de følgende «I Oslo øker leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje med 3% siden juli, og med hele 7,4% siden august i fjor. Etterspørselen er høy, og på det meste har Utleiemegleren mottatt over 100 henvendelser på én boligannonse. Det merkes at flere av de private utleierne solgte utleieboligen sin etter pandemien på grunn av økt beskatning og høyere renter» 

Kilde: https://kommunikasjon.ntb.no/presserom/utleiemegleren/r?publisherId=89986 

Malin Lundereng 1

Takker Storbysamarbeidet 

Gjennom Storbysamarbeidet, kan TOBB-medlemmer sikre seg leiligheter i både Oslo, Stavanger, Bergen, Kristiansand, Bodø og Tromsø. Dette gjelder både kjøp og leie av leiligheter.

- Da pappa hørte om dette, fikk han overført sitt TOBB-medlemskap til meg og dagen etter dro jeg på visning i en USBL-leilighet. Vi var sikkert 10 stk som var på visning der samtidig, og de fleste der var medlem i USBL så jeg hadde ikke så store forhåpninger da jeg hadde registrert meg. Tenkte kanskje at USBL-nummeret var mer verdt enn et TOBB-nummer i en USBL-leilighet. Jeg turte ikke å tro på at pappa sitt gamle nummer var nøkkelen. 

Dagen etterpå ringte utleiekonsulenten fra USBL til Malin. Det ble en av de beste telefonsamtalene i livet; hun hadde fått leiligheten fordi hun hadde det laveste nummeret.

- Pappa ble medlem i TOBB i 2017 og det var altså det som gjør at jeg nå har en nydelig leilighet på St.Hanshaugen. Det er jeg evig takknemlig for og jeg skal være TOBB-medlem resten av livet. Nå ser jeg virkelig verdien av det – det gjorde jeg ikke for 1 år siden, sier Malin Lundereng.  

Relevante artikler

Endelig leilighet i boks!

Endelig leilighet i boks!

Sara Røddesnes var en av de første i TOBB som flyttet inn på Lillebyen Borettslag med Leie-Før-Eie.

Les hele saken
En smart dåpsgave hjalp Sofie inn på boligmarkedet

En smart dåpsgave hjalp Sofie inn på boligmarkedet

Da Sofie (21) begynte på sykepleierstudiet i Trondheim i fjor, var tiden moden for å kjøpe egen leilighet.

Les hele saken
Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik Grilstad er TOBB-medlem, men byttet medlemskap med farfaren for å få bedre ansiennitet. Nå har han Leie Før Eie leilighet på Væretrøa Park.

Les hele saken