Foto: Ola H. Klæbo, Ivar-André Årstadvold-Pedersen og Einar Sandvik
Foto: Ola H. Klæbo, Ivar-André Årstadvold-Pedersen og Einar Sandvik

Det gode liv på bryggekanten

Da eneboligen ble for stor og tidkrevende, valgte Einar Sandvik og kona å flytte til Levanger Brygge.

- Vi har ikke angret oss – dette er det gode liv! Her har vi det enkelt og kan bruke tiden på det vi vil.

For tiden er det måsene som opptar den pensjonerte læreren. Einar har et eget prosjekt på taket der han jobber mot måsene som gjerne vil legge reir rett ved terrassen hans. 

- Jeg har gått til innkjøp av lekeslanger i plast som jeg legger på taket, og forhåpentligvis ønsker ikke måsen å etablere seg her. Jeg må opp og flytte på dem hver dag. Måsen er lur, så jeg må lure den, sier han og ler.

Mer for pengene

Einar er en aktiv og engasjert mann som har fått et enklere liv i leilighet på Levanger Brygge. Beliggenheten er midt i blinken med gangavstand til dagligvarebutikk og sentrumskjernen. Det er sjelden han bruker bilen. Og han bruker aldri tid på snømåking, plenklipping, maling eller andre store vedlikeholdsoppgaver som eneboligen krevde.

- Vi regnet på det da vi tok valget om å selge huset. Prisene kan jo virke litt skremmende, men det er ikke så dyrt som det høres ut. Vi fant ut av utgiftene med å ha enebolig, oppvarming, renovasjon og andre kommunale avgifter til sammen var omtrent det samme som det koster med fellesutgiftene her. Vi har lave strømutgifter da det er felles oppvarming i bygget, så det vi betaler i strøm er nesten ingenting selv med dagens priser.

Bryggehagen kommer tett på

Nå jobbes det på tomta bak leiligheten til Einar – men han lar seg ikke irritere. Bryggehagen tror han blir et fint tilskudd til området. Selv om det ikke ligger rett ved bryggekanten, så har beboerne der kort vei til bryggekanten.

- Dette er et fantastisk område med byens beste utsikt. Det er fint å se alle menneskene som jogger, sykler eller går forbi langs promenaden, og det er et fint naboskap her.

Relevante artikler

Kompiser på Kompisbrygga

Kompiser på Kompisbrygga

Midt i smørøyet skal de bo, Vegar Jørgensen (18), Ruben Stokkeland (19) og Thomas Alexander Høyseth (23). Bygging av trinn tre ved Levanger Brygge i gang.

Les hele saken
Fra enebolig til drømmeleilighet

Fra enebolig til drømmeleilighet

Beliggenheten her er utrolig fin!

Les hele saken
6 fordeler med TOBB Nøkkelen

6 fordeler med TOBB Nøkkelen

TOBB-nøkkelen er en digital nøkkeltjeneste som gjør det enklere for styret å ha oversikt over nøkler til alle dører.

Les hele saken