Foto: Verena Døsvik
Foto: Verena Døsvik

Bæste tomta i by`n

Signaturhagen Stjørdal har fått beliggenhet midt i sentrum av byen. Det er ganske unikt og skiller seg ut fra de andre prosjektene.

Helårlig Tropisk hage, lounge og gjesterom – høres det fristende ut? Flere ønsker en enklere hverdag, uten alt ansvar en enebolig krever. Signaturhagen fokuserer på friheten som voksen og muligheten til et trivelig naboskap. TOBB har opplevd stor pågang i forhold til prosjektet.

Stor interesse

- Det er mange som ringer og vil vite mer om konseptet, og jeg tror folk ser verdien i denne boformen. Det handler om å få bo godt og dyrke hobbyer og interesser, og samtidig ha naturlige møtepunkt, sier Helle M. Pettersen, avdelingsleder TOBB Eiendomsutvikling. - Vi ønsker å omfavne de ulike gruppene i samfunnet, og tror Signaturhagen treffer bra i forhold til målgruppen voksne.

Signaturhagen Stjørdal vil ligge vegg i vegg med Kimen kulturhus, og beboerne vil få tilgang til alle fasiliteter i Stjørdal sentrum. Medlemskap i TOBB gir forkjøpsrett, og her er det et medlem med en litt spesiell historie i forhold til forkjøpsrett og tomt.

Bæste tomta i by`n 2

Barndommens rike

Inger Synnøve Minde vokste opp på tomta Signaturhagen Stjørdal har kjøpt.

- Jeg synes det er veldig morsomt at det faktisk heter Signaturhagen, for mine minner er forbundet med hage. Mine foreldre var veldig opptatt av hagen, og dette var deres store lidenskap. Her fantes rosebusker, stauder og pioner, og vi hadde en liten grønnsakshage man kunne forsyne seg av.

Barndomsminnene blomster frem mens Inger Synnøve snakker, og hun husker hvordan moren pleide å pynte med hvit duk til hageselskap, og dekket duken med roser som hun plukket fra hagen.

- Det er nesten synd at mor og far ikke får se hvordan tomta lever videre gjennom Signaturhagen. Pappa lå jo på kne i blomsterbedet til siste slutt. Det skulle se ordentlig ut, og han elsket hagen sin.

Da foreldrene døde, sørget Inger Synnøve for forkjøpsrett for henne selv og søsknene.

Bæste tomta i by`n 3

Tilbake til gamle trakter

I dag bor hun sammen med ektemannen i en leilighet hvor hun ser ned til Stjørdal sentrum. Inger Synnøve er nysgjerrig på Signaturhagen og vil følge prosjektet nøye.

- Det er jo litt spesielt at jeg kanskje flytter tilbake til det stedet jeg er født og oppvokst. Det er et veldig interessant prosjekt, og jeg synes den tropiske hagen høres flott ut. Det blir spennende å se hvordan leilighetene blir med tanke på utforming, og jeg liker godt tanken på det gode naboskapet.

Selv er hun veldig glad i turer, enten det er til fots eller med sykkel.

- Det var snakk om et vaskerom for sykkel, og det kan være veldig praktisk når man har vært på tur og er blitt skitten. Jeg synes det er så fint at beboerne har en stemme når det gjelder hvilke aktivitetsrom man ønsker. Jeg hørte at de hadde både trimrom og motstrømsbasseng på Nøtterøy. Jeg likte tanken på basseng. Trimrom blir jo nesten overflødig, da Signaturhagen ligger midt i sentrum og har god tilgang på slike fasiliteter.

Da faren til Inger Synnøve kjøpte tomta etter krigen, var den langt billigere enn på andre siden av veien. Grunnen var at tomta den gang lå utenfor sentrum. I dag finnes det ikke en mer sentralt beliggende tomt enn akkurat her, hvor Signaturhagen Stjørdal skal bygges. Inger Synnøve håper på å flytte tilbake til gamle trakter.

Relevante artikler

Fra enebolig til drømmeleilighet

Fra enebolig til drømmeleilighet

Beliggenheten her er utrolig fin!

Les hele saken
Fikk toppleilighet

Fikk toppleilighet

Med rykende ferskt TOBB-nummer, kuppet de toppleilighet i Valentinlyst borettslag. Nå gleder de seg til å flytte inn i sin første bolig

Les hele saken
Landlig, men sentralt

Landlig, men sentralt

Sjetnegrenda er en av TOBBs nye satsningsområder. Her bygges det for alle generasjoner.

Les hele saken