FORNØYD MANN: Eirik Fiskvik har kjøpt et nytt rekkehus på Kvislatunet på Stjørdal uten egenkapital.
FORNØYD MANN: Eirik Fiskvik har kjøpt et nytt rekkehus på Kvislatunet på Stjørdal uten egenkapital.

Slik kjøpte Eirik splitter nytt rekkehus uten egenkapital

 TOBB Deleie ble løsningen som sikret Eirik Fiskvik nøkkelen til ny bolig. - Jeg hadde aldri hørt om TOBB Deleie før, men dette ble en ny og annerledes måte å kjøpe bolig på. Jeg er meget fornøyd og gleder meg til å flytte.

Pappesker og tomme hyller rundt omkring i stua vitner om at flytteprosessen er i gang for Eirik Fiskvik og familien. Han og samboeren har tre voksne barn og en stor enebolig på litt over 200 kvadratmeter.

- Det var naturlig for oss å leie denne store eneboligen da vi flyttet sammen. Her har barna hatt store rom og mye boltreplass. Nå flytter de jo ut en etter en, så vi har ikke behov for alt dette lenger. Det er en tid for alt, sier han.

Inntekt, men ikke egenkapital

Når man er på leiemarkedet, kan det være vanskeligere å kjøpe seg bolig. Eirik og samboeren har begge full jobb og god inntekt, men kravet til egenkapital på 15 prosent ble utfordringen da de begynte å se på boligmarkedet. 

Eirik TOBB Deleie 2 High Quality
PAKKET OG KLART: Det er mye som skal med når man pakker ned en enebolig og skal flytte til nytt rekkehus. Foto: Ola H. Klæbo

- Vi ønsket oss noe mindre og vi ønsket å kjøpe. Vi hadde den tradisjonelle runden med banken, men de har sine rammer, og vi kunne ikke stille med 15 prosent egenkapital. Det var kjedelig, men så fikk vi høre om TOBB Deleie.

Slik fungerer det

Fordelen med TOBB Deleie er at man kan kjøpe en andel av en bolig, og resten av andelen eier man sammen med Coo som er TOBBs samarbeidspartner i TOBB Deleie. Erik Fiskvik og samboeren kunne stille med 30 prosent og Coo stiller opp med de resterende 70 prosent av egenkapitalen. 

For at du som boligkjøper raskest mulig skal komme i posisjon til å eie mest mulig i boligen, stiller Coo krav til avdrag på boliglånet som gjør at du vil bygge egenkapital fra første avdrag. I tillegg til egenkapitalen du bygger gjennom å betale avdrag på lånet ditt, vil du også få din andel av verdistigningen på boligen over tid.

En ny måte å kjøpe bolig på

Om noen få uker setter Eirik Fiskvik og familien nøkkelen i døra til sitt splitter nye hjem på Kvislatunet på Stjørdal, og blir en av mange TOBB medlemmer som har sikret seg bolig med denne boligkjøpsmodellen.

- Vi har sett en fantastisk interesse fra våre medlemmer rundt TOBB Deleie siden vi lanserte dette for fire måneder siden. Sammen med Coo har vi gitt 8 TOBB medlemmer muligheten til å kjøpe seg egen bolig, og det er vi meget fornøyd med. Vi ønsker at flere ser at det finnes andre muligheter å kjøpe seg ny bolig på. Denne modellen kan bruks på alle nybolig prosjekter til TOBB, sier Helle Pettersen, Eiendomsdirektør i TOBB.

Eirik TOBB Deleie 3 High Quality
TOBB MEDLEM: Eirik Fiskvik gleder seg til å flytte inn på Kvislatunet og er fornøyd med at medlemskapet i TOBB gav han ny bolig. Foto: Ola H. Klæbo

Relevante artikler

TOBB-medlemskapet ble nøkkelen til leilighet i et tøft leiemarked i Oslo

TOBB-medlemskapet ble nøkkelen til leilighet i et tøft leiemarked i Oslo

Gleden var stor da Malin fra Trondheim fikk fast jobb i Oslo. Men gleden ble til frustrasjon da hun møtte et beintøft leiemarked med høye priser og mange om beinet. Løsningen ble pappas TOBB-medlemskap.

Les hele saken
Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik Grilstad er TOBB-medlem, men byttet medlemskap med farfaren for å få bedre ansiennitet. Nå har han Leie Før Eie leilighet på Væretrøa Park.

Les hele saken
Fikk leilighet med TOBB Deleie

Fikk leilighet med TOBB Deleie

Benjamin Vikaskag og Karine Solheim var så heldige å få kjøpe leilighet på Lilleby gjennom TOBB Deleie. De har kjøpt en andel av leiligheten i samarbeid med TOBB og Coo.

Les hele saken