Foto: Håvard Egge
Foto: Håvard Egge

Maria kjøper boligen hun leier

TOBB Leie-før-Eie skal hjelpe medlemmer inn på boligmarkedet. Konseptet har vært en stor suksess, som har ført til at stadig flere har lansert egne varianter av modellen.

En som har latt seg inspirere av TOBB Leie-før-Eie er utleiefirmaet Frost Eiendom.

- Da vi kjøpte et prosjekt på 34 leiligheter på Nærbyen i Sorgenfriveien 24 bestemte vi oss for å teste ut Leie-før-Eie. I stedet for å finne opp en ny versjon inngikk vi like godt et samarbeid med TOBB om å bruke deres modell, forteller Rigmor Frost.

Frost sitt boligkompleks ble dermed til et TOBB-sameie, og fylt opp med TOBB-medlemmer. 

Frost Eiendom Leie For Eie 600X400px Customsize2 Max Quality
Rigmor Frost fra Frost Eiendom

Leieavtale med kjøpsopsjon

Leie-før-Eie er enkelt: Du leier en leilighet med en kjøpsopsjon med varighet på fem år til markedsprisen som avtales ved inngåelse av leieavtalen. Dette medfører at eventuell verdistigning på leiligheten tilfaller leietakeren.

I fjor vinter flyttet de første leietakerne inn i nybygget i Sorgenfriveien, og nå er de første klare til å benytte sin opsjon.

- Tre stykker skriver kontrakt i disse dager og blir eier i løpet av de nærmeste ukene. I tillegg er det et par til på gang, men jeg antar de fleste vil vente en stund til før de benytter seg av opsjonen sin, sier Frost.

Endelig boligeier

Den første som kjøper leiligheten hun leier er Maria Nilsen (26). Hun flyttet til Trondheim fra Vega for å studere for snart åtte år siden, og har vært leietaker siden.

- Jeg har alltid ønsket å eie, men har ikke hatt nok egenkapital, forteller hun.

Siden hun flyttet inn i fjor vinter har hun deltatt på et tøft spareprogram. Nå blir det naturlig nok veldig deilig å endelig bli boligeier. Det er litt uvirkelig, egentlig, smiler Maria – og legger til.

- Det er få plasser i samfunnet hvor forskjellene kommer så tydelig til uttrykk som i boligmarkedet. Derfor er det fint at det finnes virkemidler som TOBB Leie-før-Eie som kan bidra til at flere kan oppnå drømmen om å eie egen bolig.

Frost Eiendom Leie For Eie 600X400px Customsize1 Max Quality
Maria Nilsen er den første som kjøper leiligheten hun leier i Sorgenfriveien 24.

Relevante artikler

Marius (28) sparer til egen bolig mens han leier

Marius (28) sparer til egen bolig mens han leier

Så kom Leie Før Eie til Fosslia i Stjørdal. Marius Smedstun kjøpte TOBB-medlemskap og fikk leilighet med en gang Når Leie Før Eie kom til Fosslia i Stjørdal, Kjøpte Marius Smedstun kjøpte TOBB-medlemskap og fikk leilighet med en gang

Les hele saken
Lær å bo: Flytte hjemmefra

Lær å bo: Flytte hjemmefra

Hva er det lurt å tenke på når du skal flytte for deg selv? Det er viktig med gode rutiner for vedlikehold og sikkerhet.

Les hele saken
Fra enebolig til drømmeleilighet

Fra enebolig til drømmeleilighet

Beliggenheten her er utrolig fin!

Les hele saken