ET GODT STE Å BO: Persaunet Hageby Borettslag består av 104 enheter. I år fyller de 75 år.
ET GODT STE Å BO: Persaunet Hageby Borettslag består av 104 enheter. I år fyller de 75 år.

75-årsjubileum i Persaunet Hageby Borettslag

Persaunet Hageby Borettslag markerer det store jubileumsåret med kake, pølser og burger under årets vårdugnad. - I dag skinner sola og vi kan ha våre egen lille fest her i bakhagen våre, sier Merete Bjørgan Schrøder som er styremedlem i borettslaget.

Liv (2 år) og mamma Anne Lie-Hetland har akkurat gjort seg ferdig med raking og rydding. De tar en velfortjent pause i sola med kake. Den smakte godt etter dugnadstimene.

- Vi har akkurat flyttet hit og vi trives utrolig godt. Dette er en drømmeplass!

Et utrolig godt bomiljø

Persaunet Hageby Borettslag består av 104 enheter fordelt på 26 frittstående firemannsboliger. Det ligger helt tilbaketrukket på Persaunet med Drivstua Gartneri som nærmeste nabo. 

- Vi bor på verdens beste plass! Her har vi alt vi trenger i gangavstand og vi har de fantastiske grøntområdene rundt oss. Så må jeg bare si at vi har et utrolig godt bomiljø her. Vi er en fin blanding av både godt voksne mennesker, småbarnsfamilier og unge voksne. Det gir mye liv og røre her å ha barn som løper mellom tunene, sier Merete Bjørgan Schrøder som sitter i styret i borettslaget. 

Liv Og Anne
FØRSTE DUGNADEN: Liv (2 år) og Anne Lie-Hetland er nyinnflyttet. De stortrives!

Margrethe Sve og Christopher Bolla nikker og er enig! De har bodd her i 21 år, og ser ingen grunn til å flytte selv om barna har forlatt redet. 

- Her blir vi til vi blir båret ut. Dette er et utrolig godt sted å bo - i alle faser av livet egentlig. Dattera vår gikk i barnehagen her på tunet, og det er jo en drøm for alle småbarnsfamilier.

Borettslaget har nemlig i alle år leid ut deler av hageområdet og en del av bebyggelsen til drift av barnehage. Hagebyen barnehage ligger midt i borettslaget. Barna som bor i Persaunet Hageby har førsteprioritet.

- Vi er heldig som har barnehagen så tett på. Det er hyggelig med liv og røre på dagtid når barna er her. På ettermiddagen og kvelden så kan vi som bor her bruke området. Nå har vi jo også fått ei fin grillhytte vi kan bruke her, sier Sve. 

Kake Og Laila
KAKEFEST: Laila Nilsen fra TOBB delte ut kakestykker til alle i sola.

Et velholdt borettslag

Persaunet Hageby er et borettslag med god drift og engasjerte styremedlemmer. TOBB og DNB eiendom stilte opp på dugnaden med kake, pølser og burgere. 

- Det er viktig at vi gjør stas på Persaunet Hageby her i dag. Vi har med kake og grillmaten er sponset av Coop Valentinlyst. Det er hyggelig å gi en ekstra oppmerksomhet når det er et 75-årsjubileum, sier Laila Nilssen i TOBB.

Fra enebolig til leilighet

Ekteparet Jorunn Hestmann og Svein A. Vinjerui har akkurat flyttet fra Rauland og inn i leilighet. De har nå barn og barnebarn i gangavstand og nyter tilværelsen som besteforeldre.

- Dette området var akkurat det vi så etter. Vi kommer fra enebolig med hage. Det er jo befriende å ha mindre plass og færre ting, samtidig har vi veranda og bor i grønne omgivelser. Det er så fint her. Så langt trives vi godt, sier paret fornøyd. 

Jorun Og Svein
DOBBEL JUBILANT: Jorunn Hestmann og Svein A. Vinjerui feirer borettslaget som har samme jubliumsår som Svein.

Dugnad er gøy

Mina er snart 8 år og synes det er veldig gøy med dugnad. Det samme gjør Ågot som er 6 år. Mina bor i Persaunet Hageby, mens Ågot er på besøk hos mormor. Jentene har både raket plen, ryddet og kostet. 

- Men det er ekstra stas at vi fikk pølser og kake. Det ble skikkelig fest her i dag, sier de.

Ågot Og Mina

Relevante artikler

Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik Grilstad er TOBB-medlem, men byttet medlemskap med farfaren for å få bedre ansiennitet. Nå har han Leie Før Eie leilighet på Væretrøa Park.

Les hele saken
Endelig leilighet i boks!

Endelig leilighet i boks!

Sara Røddesnes var en av de første i TOBB som flyttet inn på Lillebyen Borettslag med Leie-Før-Eie.

Les hele saken
Gulv som varer

Gulv som varer

I øverste etasje i Søndre gate var det i sommer full aktivitet med slipemaskiner og pussing. TOBB Byggdrift fikk i oppdrag å legge nytt parkettgulv.

Les hele saken