Foto: Verena Døsvik
Foto: Verena Døsvik

Gulv som varer

I øverste etasje i Søndre gate var det i sommer full aktivitet med slipemaskiner og pussing. TOBB Byggdrift fikk i oppdrag å legge nytt parkettgulv.

- Kunden ønsket nytt gulv med mosaikk i heltre eik. Det er et veldig slitesterkt gulv, som holder lenge hvis det blir vedlikeholdt, sier Vegard Kirbak, avdelingsleder ved TOBB Byggdrift.

Det viktige vedlikeholdet

Gulv utsettes ofte for støv og sand som tas med utenfra.

- Det er sesongvariasjoner, og på vinteren blir sørpe og veisalt ofte dratt med inn. Da er rengjøring viktig for å holde gulvet ved like, informerer Kirkbak.

- Det hjelper ikke så mye at vi kommer inn og tar grundig behandling av gulvet et par ganger i året, hvis det daglige vedlikeholdet ikke er opprettholdt. Gulv blir dessuten langt enklere å rengjøre hvis man tar vare på det.

Gulv som varer 2

Miljøbevisste

Folk generelt er blitt mer bevisste, og ønsker en bærekraftig utvikling. Dette merker TOBB Byggdrift i form av at kunder heller vil pusse ned parketter og andre typer gulv, enn å legge nytt.

- Det har helt klart en miljøgevinst. Man bør se på jevnlig gulvbehandling som en investering heller enn en kostnad, da dette sørger for at gulvet kan ha lang levetid, sier Kikbak.

TOBB Byggdrift har lang erfaring med vedlikehold og behandling av gulv, og har oppdrag både for kommune, næringsliv, boligselskap og privatpersoner.

Boligselskap kan få en serviceavtale med TOBB Byggdrift. - I boligselskap er det ofte linoleum og vinyl som er brukt som gulvbelegg, og vi kan komme på befaring og gi helt spesifikke råd om behandling og vedlikehold av denne type gulvbelegg.

I tillegg til daglig rengjøring, anbefaler Kirkbak at det brukes skuremaskin og middel 1-2 ganger i året for å fjerne smuss som sitter i gulvebelegget. TOBB Byggdrift utfører denne tjenesten for sine kunder.

Gulv som varer 3
Gulvslipere hos TOBB Byggdrift

Bevar glansen

Vask og renhold må tilpasses de ulike typer gulvbelegg for å bevare glansen. TOBB Byggdrift tilbyr også en renholdsansvisning, som viser hvordan de ulike gulvene bør behandles i det daglige.

- Det er mer krevende å holde et slitt gulv rent og fint. Uansett hvor mye du vasker, vil helhetsinntrykket være at gulvet ser skittent ut. Kirkbak tror det er uvitenhet om vedlikehold  som gjør at mange gulv ser slitne ut. - Vi har mange kunder som får øynene opp for hva de kan gjøre for å få fine gulv som er enkle å vedlikeholde. De kjøper gjerne faste tjenester, fordi de ser nytten av det. Kostnadene blir på sikt mindre enn at gulvene må skiftes ut.

Relevante artikler

TOBB Strømsparing

TOBB Strømsparing

Økte renter og prisstigning på varer og tjenester svir for folk flest. Med TOBB Strømsparing kan du redusere strømregningen med inntil 20 prosent.

Les hele saken
Lær å bo: Flytte hjemmefra

Lær å bo: Flytte hjemmefra

Hva er det lurt å tenke på når du skal flytte for deg selv? Det er viktig med gode rutiner for vedlikehold og sikkerhet.

Les hele saken
Ta vare på gulvene

Ta vare på gulvene

Periodisk vedlikehold av gulv gir både økonomisk og miljømessig gevinst, lover Vegard Kirkbak i TOBB Byggdrift.

Les hele saken