Kjøpte bolig med forkjøpsrett: Mikael Rønne er stor fan av forkjøpsretten.
Kjøpte bolig med forkjøpsrett: Mikael Rønne er stor fan av forkjøpsretten.

Fra Oslo til Trondheim med forkjøpsrett

Mikael Rønne sikret seg rekkehus på Tiller med sitt medlemskap i USBL. - Det er helt fantastisk at jeg kunne bruke medlemskapet mitt i USBL når jeg skulle kjøpe bolig her i Trondheim. Ansienniteten min i USBL strekker seg tilbake til 2012, og det ble nøkkelen til ny bolig i ny by.

Rekkehuset på Tiller står i full oppussing! Mikael Rønne viser oss inn i sitt splitter nye hjem på to etasjer. Dette er et rent oppussingskaos. Kjøkken flyttes fra første etasje og opp til andre etasje, nye vegger her til nytt soverom og nytt bad. På veggen henger ei skisse over et nytt kjøkken fra HTH som skal monteres så fort malerne har sparklet og malt vegger og tak.

- Nå er det kaos her, men jeg håper vi har fått på plass så mye at jeg kan flytte inn her i slutten av juni, sier en fornøyd boligkjøper.

Stor fan av forkjøpsrett

Dette er ikke første gang han kjøper bolig og pusser opp. Dette er hans 6. oppussingsprosjekt.

- Jeg har sett verdien av å være medlem i et boligbyggelag. I 2012 meldte jeg meg inn i USBL siden jeg har hatt fast base i Oslo i mange år. Da jeg fikk jobb i Trondheim, tenkte jeg at jeg måtte melde meg inn i TOBB for å gå på boligjakt. Jeg er stor tilhenger av forkjøpsretten nemlig, sier han og ler.

Mikael var inne på tobb.no for å se på hvilke boliger som lå ut der. Så kom han over en artikkel om Storbysamarbeidet.

- Da jeg leste at jeg som USBL-medlem kunne bruke forkjøpsretten min her i Trondheim, ble jeg utrolig glad og letta. Nå hadde jeg en god mulighet siden jeg kunne gå inn med ansienniteten min fra 2012 i USBL på boligjakten.

Sitat Mikael High Quality

En chill måte å kjøpe bolig på


Mikael fant et hyggelig rekkehus på Tiller, og meldte interesse på tobb.no. Dagen kom da han ble oppringt med beskjed om at han kunne kjøpe boligen til budet som var kommet inn og akseptert.

- Det er en veldig chill måte å kjøpe bolig på. Jeg var ikke med i noen budrunder, men fikk beskjed at nå var boligen min om jeg ville kjøpe for innlagt bud. Det er selvsagt kjipt for den budgiveren som hadde det høyeste budet, men sånn er forkjøpsretten. Den med høyest ansiennitet står først i køa.

Mikael er rutinert på forkjøpsrett, og dette er hans  andre boligkjøp der han har brukt forkjøpsretten sin.

- Et godt råd er å sjekke ut ulike boliger og bare melde interesse. Plutselig får du telefonen som gjør at du enten kan takke ja eller nei. 

Et viktig samarbeid

Storbysamarbeidet er et samarbeid mellom flere boligbyggelag i Norge som sikrer at medlemmer kan bruke forkjøpsretten på tvers når de skal kjøpe bolig.

- Dette samarbeidet kom i gang i 2005, og det har gitt mange medlemmer muligheten til å kjøpe bolig i andre byer enn den de bor i. Den viktigste verdien av et medlemskap i TOBB og andre boligbyggelag, er at man får en enklere vei inn på boligmarkedet, sier Line Hugdal, markeds- og medlemskoordinator i TOBB.

Relevante artikler

Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik Grilstad er TOBB-medlem, men byttet medlemskap med farfaren for å få bedre ansiennitet. Nå har han Leie Før Eie leilighet på Væretrøa Park.

Les hele saken
Endelig leilighet i boks!

Endelig leilighet i boks!

Sara Røddesnes var en av de første i TOBB som flyttet inn på Lillebyen Borettslag med Leie-Før-Eie.

Les hele saken
Gulv som varer

Gulv som varer

I øverste etasje i Søndre gate var det i sommer full aktivitet med slipemaskiner og pussing. TOBB Byggdrift fikk i oppdrag å legge nytt parkettgulv.

Les hele saken