LYKKELIGE BOLIGEIERE: Benjamin Vikaskag og Karine Solheim har kjøpt leilighet på Lilleby med TOBB Deleie. Foto: Verena Døsvik.
LYKKELIGE BOLIGEIERE: Benjamin Vikaskag og Karine Solheim har kjøpt leilighet på Lilleby med TOBB Deleie. Foto: Verena Døsvik.

Fikk leilighet med TOBB Deleie

Benjamin Vikaskag og Karine Solheim var så heldige å få kjøpe leilighet på Lilleby gjennom TOBB Deleie. De har kjøpt en andel av leiligheten i samarbeid med TOBB og Coo.

De møttes i forsvaret, og flyttet sammen i kjellerleiligheten til Karines foreldre. Etter ett år kjente Benjamin og Karine at de ønsket noe eget.

Manglet egenkapital

Benjamin jobber med oppdrett på Frøya, hvor han kommer fra.

- Jeg jobber turnus, og er på Frøya annenhver uke. Lønna er god den, men vi manglet egenkapital til å kjøpe vår egen leilighet. Karine studerer og jobber i tillegg, så vi har god betalingsevne.

Som så mange andre unge førstegangskjøpere, kan paret enkelt betjene et lån, men mangler egenkapital for å komme inn på boligmarkedet. De har vært på mange visninger, men har ikke nok opptjente midler til å klare kravet om egenandelen på 15 prosent.

- Vi er begge TOBB-medlemmer, og leste om Coo og deleie gjennom en nyhetsartikkel fra TOBB. Jeg må innrømme at jeg var skeptisk, men da jeg leste at de samarbeidet med TOBB, fikk jeg mer tillit til ordningen, sier Benjamin.

Fikk Leilighet Med TOBB Deleie Art Img
NY HVERDAG: - Vi er medlemmer i TOBB og fikk høre om TOBB Deleie via dem, sier paret. Foto: Verena Døsvik.

Deleier

Kjøpsmodellen fungerer ved at Coo går inn som deleier sammen med kjøperne. Coo kan dekke opptil 70 prosent av kravet til egenkapital.

- Målet er at medlemmer gjennom avdrag og forventet prisutvikling gradvis skal spare seg til en større egenandel i boligen, og til slutt sitte som selveiere, sier Flokketveit, leder salg og marked Coo. - Vi eier boligen sammen med medlemmene, og de kan løse ut boligen når som helst.

Andelen kan være mellom 30-90 prosent, mens resten eies av Coo, som medlemmene betaler en leie til. I tillegg til egenkapitalen som bygges gjennom å betale avdrag på lånet, vil medlemmene også få sin andel av verdistigningen på boligen over tid.

Benjamin og Karine var på visning 21.desember og kjøpte leiligheten 22.desember, i samarbeid med Coo. - Vi er veldig fornøyde med prosessen og har et godt førstegangsinntrykk. Om det er så bra som det ser ut til gjenstår å se, for dette er jo helt nytt for oss, sier Benjamin.

Verdiøkning

Paret vurderte å leie nok et år, men ville gått glipp av et helt år med verdiøkning.

- Vi visste om leie-før-eie, men det var for få leiligheter å velge mellom. Skulle vi ventet til vi hadde opptjent tilstrekkelig egenkapital, ville vi kanskje ikke kunne kjøpt vår egen bolig før om et år eller to. Denne boligkjøpsmodellen ga oss en gylden mulighet, sier Benjamin. De føler seg trygge med Coo og TOBB i ryggen, to aktører med god erfaring innen boligmarkedet.

Målet er å legge en økonomisk plan for å kunne kjøpe ut leiligheten om to år. Benjamin og Karine er fornøyde med å ha kommet inn på boligmarkedet, og håper flere får muligheten gjennom de ulike boligkjøpsmodellene til TOBB.

Foto Lilleby High Quality
LILLEBY: Lilleby ligger sentralt i bybildet. Foto: Nordr.

Relevante artikler

TOBB-medlemskapet ble nøkkelen til leilighet i et tøft leiemarked i Oslo

TOBB-medlemskapet ble nøkkelen til leilighet i et tøft leiemarked i Oslo

Gleden var stor da Malin fra Trondheim fikk fast jobb i Oslo. Men gleden ble til frustrasjon da hun møtte et beintøft leiemarked med høye priser og mange om beinet. Løsningen ble pappas TOBB-medlemskap.

Les hele saken
Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik Grilstad er TOBB-medlem, men byttet medlemskap med farfaren for å få bedre ansiennitet. Nå har han Leie Før Eie leilighet på Væretrøa Park.

Les hele saken
Endelig leilighet i boks!

Endelig leilighet i boks!

Sara Røddesnes var en av de første i TOBB som flyttet inn på Lillebyen Borettslag med Leie-Før-Eie.

Les hele saken