Verena Døsvik
Verena Døsvik

Fikk farens TOBB-medlemskap fra 60-tallet

God ansiennitet, god lønn og null lån ga Martin Bakke (28) enkelt innpass til Leie Før Eie modellen

Martin fikk TOBB-medlemskapet fra faren, som igjen hadde fått gavemedlemskap som barn. Det førte til at Klæbugutten havnet fremst i køa for Leie-før-Eie-leilighetene i Klæbu Panorama.

- Det var faren min som tipset meg om TOBBs boligfinanseringsmodell. Jeg mener han så det på et nyhetsbrev, og sendte linken til meg.

Korter ned sparetiden

Han har bodd i kjellerleiligheter og på hybel, og kjente på at han hadde lyst på noe eget. Martin hadde imidlertid ikke egenkapitalen som er et krav for få å kjøpe bolig.

- Jeg har vært i dialog med banker for å lage en spareplan og sikre tilstrekkelig egenkapital. Men det tar jo fort lang tid å spare opp et såpass beløp. Fordelen nå er at kjøpesummen er satt, og at boligen mest sannsynlig stiger i verdi. Da sparer jeg bare ved å bo her, samtidig som jeg skal legge opp en egen spareplan. Martin har planen klar. Målet er å kjøpe leiligheten til sommeren.

Martin Bakken 2
Foto: Verena Døsvik

Nært familie

Martin er oppvokst i Klæbu. Beliggenhet spilte ikke veldig stor rolle, så lenge det var i Trondheimsområdet. Det er imidlertid bonus å finne leilighet nært familie.

- Jeg synes jo det er fint at det er Leie-før-Eie i Klæbu. Hele konseptet er veldig bra for folk som ikke har nok egenkapital, men enkelt kan betjene et lån. Jeg ser bare fordeler ved å ha TOBB-medlemskap. Det gir en ypperlig mulighet for folk å komme inn på boligmarkedet.

Selv er Martin meget optimistisk med tanke på boligpriser og marked. Og om man velger å ikke kjøpe, har man uansett leid en meget fin leilighet, mener 31-åringen.

- Selv jobber jeg på sjøen som overstyrmann, og er fire uker ute og fire uker hjemme. Nå har jeg fått  ferdigstilt maling av leilighet og fått mer eierskap til den. Leiligheten vil jo stå tom nesten halve året, men det er likevel godt å komme hjem til noe eget. Jeg tror nok jeg skal klare å kjøpe denne leiligheten om kort tid.

Relevante artikler

Marius (28) sparer til egen bolig mens han leier

Marius (28) sparer til egen bolig mens han leier

Så kom Leie Før Eie til Fosslia i Stjørdal. Marius Smedstun kjøpte TOBB-medlemskap og fikk leilighet med en gang Når Leie Før Eie kom til Fosslia i Stjørdal, Kjøpte Marius Smedstun kjøpte TOBB-medlemskap og fikk leilighet med en gang

Les hele saken
Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik Grilstad er TOBB-medlem, men byttet medlemskap med farfaren for å få bedre ansiennitet. Nå har han Leie Før Eie leilighet på Væretrøa Park.

Les hele saken
Endelig leilighet i boks!

Endelig leilighet i boks!

Sara Røddesnes var en av de første i TOBB som flyttet inn på Lillebyen Borettslag med Leie-Før-Eie.

Les hele saken