Foto: Ola H. Klæbo
Foto: Ola H. Klæbo

Aldri mer nøkkelknippe

Selsbakkhøgda borettslag er et av Trondheims største borettslag. Nå har de fått installert TOBB-nøkkelen som er digitale nøkler, og dermed havner de aldri mer i nøkkelknipe.

TOBB-nøkkelen har gjort livet til styret i Selsbakkhøgda borettslag enklere.

- Vi har nå mulighet til å hjelpe både besøkende og beboere inn i hjemmet sitt dersom de har mistet nøkkel eller ikke er hjemme når de får besøk. Det er enklere for oss i styret, og vi opplever at beboerne er godt fornøyde med det nye systemet, sier Hanne Hagen som er styremedlem.

( Vi presiserer at styret har kun tilgang til å hjelpe personer inn i fellesdører. Det er du som beboer som har tilgang til din egen dør. Du kan gi andre tilgang til din private dør. Men det kan ingen andre)

Enklere og kostnadsbesparende

I et stort borettslag som Selsbakkhøgda er det alltid noen som har mistet nøkkelen, eller får besøk av håndverker eller andre og selv ikke er hjemme. Da er det greit at man har mulighet til å slippe dem inn i leiligheten. 

- Vi har beboere som sitter på jobb og får beskjed om at maler står utenfor og skal inn. I en hektisk hverdag er det lett å glemme slike avtaler. Da kan de ved hjelp av appen sin dele ut en nøkkel som kun kan brukes en gang og i et begrenset tidsrom, og slippe inn vedkommende. 

Så langt har xx av beboerne fått installert TOBB-nøkkelen på døra inn til leiligheten sin, mens alle oppganger har tilgang til digitale nøkler. Borettslaget er en av de aller første boligselskapene i Trondheim som har fått dette installert. 

- Vi er veldig fornøyde og ser at dette sparer oss i styret for mye tid og vi sparer borettslaget for unødvendige kostnader. Før var det jo slik at vaktselskap måtte rykke ut når en beboer hadde låst seg ut. Det kostet oss skjorta – mens nå kan vi dele ut ny nøkkel til beboer slik at de får låst seg inn. Alt styrer vi via appen. Det er så enkelt, sier Hanne Hagen som har vært primus motor i styret for å få på plass denne løsningen. 

Aldri mer nøkkelknippe 2

Stor interesse for digitale nøkler

Interessen for TOBB-nøkkelen er stor etter at dette ble lansert som en ny tjeneste i TOBB. 

- Flere og flere boligselskap ønsker mer informasjon om dette. Det er jo en investering for mange – men det er også mange som har høye kostnader i dag med nøkler som forsvinner, beboere som låser seg ut og må ha hjelp. Sammen med Unlock hjelper vi til med alt fra befaring, prisestimering og installering av systemet, sier Per Ståle Hjelset i TOBB. 

Selsbakkhøga borettslag opplever også interesse fra andre boligselskap som ønsker å få deres erfaringer. 

- Vi har et boligselskap som skal hospitere hos oss – se hvordan systemet fungerer og hvordan vi som styre opplever at dette gjør styrehverdagen enklere, sier Hagen. 

Vil du vite mer om TOBB Nøkkelen?

Relaterte artikler

6 fordeler med TOBB Nøkkelen

6 fordeler med TOBB Nøkkelen

TOBB-nøkkelen er en digital nøkkeltjeneste som gjør det enklere for styret å ha oversikt over nøkler til alle dører.

Les hele saken
Fullmakt generalforsamling og årsmøte

Fullmakt generalforsamling og årsmøte

Boligeiere i borettslag, eierseksjonssameier og boligaksjeselskaper kan la seg representere ved en fullmektig (stedfortreder) under generalforsamling/årsmøte.

Les hele saken
God hjelp når man er ny i gamet

God hjelp når man er ny i gamet

Som leder i et boligselskap må man forholde seg til en enorm kompetansejungel. For meg har samarbeidet med TOBB vært utrolig viktig

Les hele saken