BM Portal

Siste nytt fra Portalen

Få med deg de siste endringene og oppdateringene i Portalen.  

Meldinger 

Forenkle kommunikasjonen mellom styret og beboer! Meldinger er en funksjonalitet som muliggjør en-til-en kommunikasjon mellom styret i Portalen og beboere i Min side. Brukerne kan sende og motta meldinger i form av tråder med ulike emner.

Hvor i Portalen? 

Menypunkt Kommunikasjon - Det er lagt til et nytt menypunkt under Kommunikasjon kalt “Meldinger”. Menypunktet er delt opp i tre faner; “Ubesvarte”, “Besvarte” og “Arkiverte”, og åpner for at styret i Portalen kan opprette en melding og sende til beboere i Min side. Det er mulig for styret å angi mottakere basert på flere parameter, slik som eiere, leietakere, objekter, målere, bygningstyper m.m. Det er mulig å legge til vedlegg og bilder i meldingstråden. Styret vil motta varsel når beboer sender en ny melding eller svarer på en pågående meldingstråd. Dersom det er pågående samtale der en i styret er ansvarlig eller angitt som mottaker av beboer, er det kun ansvarlig som mottar varsel. Meldingene vil være synlig for alle i styret.

Menypunktene Hjem og Styrearbeid - Det er lagt til en ny oppgave i listen tilknyttet “Meldinger”. Styret vil få informasjon om nye mottatte meldinger. Er det satt ansvarlig på meldingstråden er det kun den ansvarlige som ser denne oppgaven.

Hvor i Min side? 

Menypunktene Oversikt og Mitt borettslag/sameie - Snarvei nede til høyre på alle sider tilknyttet hovedmenyen, vises med ikon for melding.

Menypunkt Min bolig - Under “Kontakt styret”, trykk på knappen “Send styret en melding”.

Postkasse - Nytt menypunkt kalt Meldinger åpner for at brukere av Min side kan sende melding til styret. Det er mulig å angi mottaker i styret samt legge til vedlegg og bilder. Bruker av Min side vil motta varsel på e-post og i app når styret sender en ny melding eller svarer på en pågående meldingstråd. 

Booking 

Har boligselskapet ditt felles lokaler eller utstyr, men mangler verktøyet for håndtering?

Nå lanserer vi funksjonalitet for boligselskap som har felles lokaler eller utstyr som beboere kan benytte i form av leie eller lån. Styret legger opp det dere måtte ha av lokaler og utstyr i Portalen med tekst, betingelser, bilder samt øvrige kriterier som maks leieperiode m.m. Tilgjengelige lokaler og utstyr vises i Min side, hvor beboer kan booke direkte eller sende en forespørsel om reservasjon til styret.

Styret har tilgang til en total oversikt over alle reservasjoner, mens beboere vil ha oversikt over egne reservasjoner.

Hvor i Portalen? 

Menypunkt Borettslaget/Sameiet - Nytt menypunkt kalt “Booking”. Den er delt opp i 3 faner; “Lokaler og utstyr”, “Krever godkjenning” og “Reservasjoner”.

For hver enkelt oppføring under “Lokaler og utstyr” kan styret kontrollere bl.a. maks reservasjonstid, tid mellom hver reservasjon og om lokalet/utstyret er aktivt/inaktivt. Lokaler har i tillegg et eget felt for betingelser.

Under fanen “Krever godkjenning” fremkommer alle forespørsler som er sendt fra Min side. De vil kun dukke opp for lokaler/utstyr som styret har angitt at krever godkjennelse. Styret kan velge å godkjenne eller avvise forespørselen, og søker vil motta svar på e-post og notifikasjon i app.

Fanen “Reservasjoner” gir styret fullt innsyn i alle reservasjoner, både fremtidige og historiske.

Ved endring fra “Aktiv” til “Inaktiv” eller når et lokale/utstyr slettes, vil fremtidige reservasjoner kanselleres, og leietaker automatisk informeres.

Hvor i Min side? 

Under menypunkt “Mitt borettslag/sameie”. Delt opp i tre faner; “Utstyr”, “Lokaler” og “Mine bookinger”. “Utstyr” og “Lokaler” fremkommer kun dersom det registrert i Portalen.

Bruker av Min side kan se tilgjengelighet i kalender og gjennomføre booking direkte der lokalet/utstyret ikke krever godkjenning, eller sende forespørsel om reservasjon til styret der det krever godkjenning.

Varsler knyttet til bekreftelse, godkjenning/avslag på forespørsel og kansellering mottas på e-post. Brukere av app som har åpnet for notifikasjoner, vil motta notifikasjon når en forespørsel er behandlet eller når en fremtidig reservasjon kanselleres. 

Relevante artikler

HMS-arbeidet i Gartnerhaugen borettslag går lekende lett

HMS-arbeidet i Gartnerhaugen borettslag går lekende lett

Mange borettslag og sameier synes det er vanskelig å ha gode rutiner på HMS-arbeidet. – Med Bevar HMS har vi gjort dette arbeidet enklere og mer oversiktlig, sier Åsa Rones Gullvåg, leder i Gartnerhaugen borettslag.

Les hele saken
Hvem bestemmer i boligselskapet?

Hvem bestemmer i boligselskapet?

Styrets ABC før generalforsamling og årsmøte

Les hele saken
Digitale møter i boligselskap - hva gjelder nå?

Digitale møter i boligselskap - hva gjelder nå?

I 2021 fikk boligselskapene mer fleksible regler om hvordan generalforsamlinger og årsmøter kan gjennomføres.

Les hele saken