Foto: Ronny M. Danielsen
Foto: Ronny M. Danielsen

Enklere rengjøring av garasjer

Epoxy er et slitesterkt og sklisikkert materiale, og egner seg godt i store garasjeanlegg.

Snøsmelting og salt fra biler kan skade betongen, og det kan være lurt med et beskyttende lag. Det forenkler også rengjøring av garasjer betraktelig, i følge Kristian Reistad, driftssjef Region Nord.

- Det blir fort støvete og fuktig i garasjer, og i noen tilfeller kan betongen sprekke på grunn av skader. Da kan et plastbelegg være løsningen.

Forhindrer mugg

I borettslag og sameier er det ikke uvanlig at det er lagerrom i kjeller og garasje. Det er viktig å unngå fukt og fuktskader. I verste fall kan grunnmur og reisverk forvitres på grunn av muggskader, men det går som regel ikke så langt før TOBB Byggdrift blir kontaktet.

- Vi ser en økende etterspørsel etter plastbelegg, både innen næring, hoteller og fra privatpersoner. Det er behov for lettstelte golv, som binder støv og er enkelt å vedlikeholde, sier Reistad. Det finnes flere typer plastbelegg på markedet, avhengig av behov og bruksområde.

Tåler norske forhold

TOBB Byggdrift kommer gjerne på befaring, helt kostnadsfritt. Å legge epoxy kan være en ganske omfattende jobb.

- Ved dette garasjeanlegget, slipte vi opp betongen, la et strøk grunning og membran for så å legge selve belegget. Membran kan være aktuelt i tilfeller der garasjen ligger i andre etasje , og det er fare for lekkasje gjennom betongen. En slik operasjon tar gjerne to til tre uker, avhengig av størrelse på flaten, informerer Reistad.

Epoxy har tidligere hatt et ufortjent dårlig rykte, i følge driftssjefen. Dette skyldes dårlig grunnarbeid. Plastbelleget tåler veldig hard påkjenning over tid. Du trenger ikke være bekymret for at garasjegulvet forvitrer som følge av temperatursvingninger og salt fra veiene når du legger et beskyttende lag med plastdekke over betongen. Støvmengde reduseres også betraktelig og rengjøring av golv være en enkel prosess. TOBB Byggdrift er behjelpelige med å komme med råd ved befaringer.

Relevante artikler

God hjelp når man er ny i gamet

God hjelp når man er ny i gamet

Som leder i et boligselskap må man forholde seg til en enorm kompetansejungel. For meg har samarbeidet med TOBB vært utrolig viktig

Les hele saken
Hvem bestemmer i boligselskapet?

Hvem bestemmer i boligselskapet?

Styrets ABC før generalforsamling og årsmøte

Les hele saken
6 fordeler med TOBB Nøkkelen

6 fordeler med TOBB Nøkkelen

TOBB-nøkkelen er en digital nøkkeltjeneste som gjør det enklere for styret å ha oversikt over nøkler til alle dører.

Les hele saken