Dnb Artikkel High Quality

Tempen på boligmarkedet i Trondheim

DNB Eiendom har tatt tempen på boligmarkedet i Trondheim i årets to første måneder. Trenden er mer positiv enn mange tror.

I Trondheim økte prisene med 2,1% nominelt i februar (1% sesongjustert), mot 2,6% i januar (0,1% sesongjustert). Dermed har Trondheim hittil i år hatt en prisvekst på hele 4,6% nominelt, som er en meget positiv start på årets boligmarked. Vi ser signaler på en mer positiv kundemasse som er mer på hugget enn samme tid i fjor.

Det selges flere leiligheter

Salgsvolumet har økt og gjennomsnittsprisene er noe høyere i februar. Vi ser også at omsetningshastigheten generelt har gått noe ned, fra 60 til 53 dager. Leiligheter er der det har vært størst endring – hvor det er solgt flere enheter i februar sammenlignet med januar, til en høyere snittpris med raskere omløpshastighet. Hva angår familieboligene så holder salgsvolumet og prisene seg forholdvis stabile, mens vi ser omsetningshastigheten har gått noe opp. Dette er normalt et tegn på at vi fortsetter å få solgt unna boliger som ikke ble solgt i fjor eller etter lansering i januar.  

Stabilt

Fordelingen mellom salgspriser under, lik eller over prisantydning har endret seg noe. Det vi ser er at ca. hver tredje bolig går over prisantydning mens det nå er nogen lunde 50/50 hvorvidt boligen selges under prisantydning eller ikke. Dette viser at det fortsatt er et prissensitivt marked og at det er ekstremt viktig med «riktig prisantydning» slik at boligen får nok interesse til å bli solgt eller få en budrunde.

Det er med andre ord et stabilt boligmarked hvor vi ser at etterspørselen har tatt seg opp og tidligere usolgte boliger selges unna, samtidig som markedets nyheter selges jevnt og trutt til gode priser.

 

Boligprisene i Norge økte med 1,4 % 

Av storbyene så var det Kristiansand som hadde størst økning med 2,9 % (1,8 % sesongjustert) og på motsatt ende av skalaen opplever Bergen med en liten nedgang, 0% endring (-0,4% sesongjustert).

- Utviklingen er noe sterkere enn hva vi forventet, og prisveksten er også godt over snittet for februar de siste 10 årene som har ligget på 1,1 prosent, sier leder i DNB Eiendom Renate Sørestrand-Hansen.

Sammenliknet med februar i fjor ble det solgt 1,9 prosent flere boliger i år, og det ble lagt ut 2,7 prosent flere boliger for salg.

Dnb Artikkel 2 High Quality
Tall fra DNB Eiendom

Relevante artikler

Sikret seg leilighet gjennom Storbysamarbeidet

Sikret seg leilighet gjennom Storbysamarbeidet

Torgeir Andersen er en meget fornøyd mann om dagen. Hans USBL-medlemskap sikret ny leilighet i Trondheim.

Les hele saken
Godt samarbeid

Godt samarbeid

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe eller selge bolig? DNB Eiendom gir deg råd, og som TOBB-medlem får du gode fordeler.

Les hele saken
Bruk tiden på egen økonomi når renten stiger

Bruk tiden på egen økonomi når renten stiger

Her er konkrete råd til din privatøkonomi når renten stiger

Les hele saken