Foto: Lucrezia De Agrò
Foto: Lucrezia De Agrò

Godt samarbeid

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe eller selge bolig? DNB Eiendom gir deg råd, og som TOBB-medlem får du gode fordeler.

- For oss er TOBB et kvalitetsmerke, og medlemmene er viktige kunder for oss. De skal oppleve at vi leverer gode og oppdaterte produkter til enhver tid, sier Christoffer Jin Strand, daglig leder og eiendomsmegler ved DNB Eiendom.

Et marked i endring

Rentene stiger, og prisene på drivstoff, strøm og matvarer har steget betraktelig. Hvordan påvirker dette boligprisene i markedet?

- Vi ser en korrigering i boligprisene med den renteøkningen som har vært. Men dette er også et resultat av at prisene normaliserer seg og begynner å komme tilbake til nivået som var før pandemien. Vi har hatt to år med et veldig godt marked, hvor boligprisene har vært unormalt høye, informerer Strand.

Inflasjon og  hverdagsøkonomi påvirker folks kapasitet til å kjøpe bolig. Det er ventet ytterligere renteøkninger, og dermed blir også bankenes finansieringsbevis lavere.

- Vi er i en korrigeringsfase. I 2019 var det fokus på at boligprisene skulle opp, men nå er det motsatt. Vi frykter ikke en boligboble, men markedet justerer seg i forhold til folks betalingsevne. Det som er viktig å tenke på for folk som skal kjøpe eller selge bolig, er forventninger til pris. I de første åtte månedene av 2022, har boligmarkedet gått opp og det har vært høy aktivitet. Det vil imidlertid ikke være samme situasjon utover høsten. I fjor ble veldig mange boliger solgt over takst, mens det ikke vil være samme situasjon i år. Ta en prat med oss meglere i DNB, og få råd om hva som er en fornuftig pris på din bolig. Vi har god erfaring med hvilken utgangspris som er best for ulike typer boliger, og i dagens marked kan det være helt avgjørende for om boligen blir solgt, sier Strand.

Godt samarbeid - Christoffer Jin Strand
Christoffer Jin Strand, daglig leder og eiendomsmegler ved DNB Eiendom.

Du bestemmer over egen bolig

TOBB får av og til henvendelser om hva som skjer med boligen når eier ikke lenger kan bo der.

- Vi opplever at mange ikke har et bevisst forhold til at de eier leiligheten, og at det ikke er vi som selger den eller tar oss av den etter at vedkommende ikke kan bo der mer, sier Ranveig Fjellheim Tunaal, Leder Forretningsførsel. - Eierne bestemmer selv hva de vil gjøre med egen leilighet, og om de vil legge den ut på markedet og selge den. Da kan det være lurt å ta kontakt med meglere vi samarbeider med, slik at man får benytte seg av de fordeler man har som medlem av TOBB.

Tunaal mener TOBB er prisgitt at de samarbeider med meglere som gjør en god jobb.

- Vi har 38 000 leiligheter i vår portefølje, og som forretningsførere søker vi å gi best mulig kvalitet til våre kunder. Kjøp og salg av boliger er noe vi bistår styrene med, og dialogen går via TOBB og meglere i DNB. Det er viktig å merke seg at eier kan få erstatningskrav dersom det ikke er oppgitt riktige og fullstendige opplysninger om boligen. Meglere vet hvilke opplysninger selger må oppgi.

Relevante artikler

Bruk tiden på egen økonomi når renten stiger

Bruk tiden på egen økonomi når renten stiger

Her er konkrete råd til din privatøkonomi når renten stiger

Les hele saken
Endelig leilighet i boks!

Endelig leilighet i boks!

Sara Røddesnes var en av de første i TOBB som flyttet inn på Lillebyen Borettslag med Leie-Før-Eie.

Les hele saken
Fikk farens TOBB-medlemskap fra 60-tallet

Fikk farens TOBB-medlemskap fra 60-tallet

God ansiennitet, god lønn og null lån ga Martin Bakke (28) enkelt innpass til Leie Før Eie modellen

Les hele saken