Foto; Ola H. Klæbo
Foto; Ola H. Klæbo

Slik kapret Kristin drømmeboligen!

Da Kristin Nervik begynte å tenke på ny leilighet i voksen alder, meldte hun seg inn i TOBB for andre gang i sitt liv. Det ble nøkkelen til drømmeboligen.

14.35 er et viktig tidspunkt i livet til Kristin – da fikk hun tilslaget på drømmeleiligheten på Vikhammer terrasse. Leiligheten ble tatt på forkjøpsrett fordi hun hadde et TOBB-medlemskap fra tidlig 90-tallet som hun fikk av sin datter.

- Jeg var 22 år og TOBB-medlem, men når vi bygde vi hus tenkte jeg at TOBB-medlemskapet har jeg ikke behov for lengre. Da gjorde jeg en stor tabbe og meldte meg ut. Jeg har tenkt på dette mange ganger nå de siste årene ettersom jeg har vært på aktiv boligjakt. Heldigvis hadde min datter og svigersønn beholdt sine TOBB-medlemskap. Så da jeg hadde bursdag, hadde jeg ett ønske – å få et TOBB-medlemskap med ansiennitet, sier Kristin.

TOBB-medlemskap ble redningen

- Det er jo ikke bare unge mennesker som har bruk for forkjøpsretten når de skal kjøpe bolig. Jeg startet med boligjakten på tobb.no der jeg fikk varsler når det ble lagt ut boliger i Malvik-området. Da det dukket opp en leilighet på Malvik terrasse, meldte jeg interesse. Når budrunden var ferdig, og jeg fikk spørsmål om jeg ville kreve forkjøpsrett – hadde jeg ikke trua fordi jeg visste at jeg stod som nr. 2 på lista. Men 14.35 tikket det inn en sms fra megler om at jeg hadde fått leiligheten. Den følelsen var magisk.

Drømmeleiligheten ble en realitet

Kristin hadde endelig funnet drømmeleiligheten – et sted som ligger sentral på Vikhammer med nærhet til butikker, apotek, buss og tog.

- Jeg tenker at her skal jeg bli pensjonist. Her har jeg alt jeg trenger i gåavstand, og livet i leilighet er enklere enn i en enebolig.

Forkjøpsrett sikret Kristin ny bolig, men hun tenker på dem som ble skuffet over å ikke få den.

- De hadde jo lagt inn det høyeste budet, og tenkte vel at de da fikk den. Mitt råd er at man ikke må gi opp, og er man medlem i TOBB så start boligjakten på tobb.no slik at man har meldt interesse på boligene før de kommer ut i markedet.

Relevante artikler

Sikret seg leilighet gjennom Storbysamarbeidet

Sikret seg leilighet gjennom Storbysamarbeidet

Torgeir Andersen er en meget fornøyd mann om dagen. Hans USBL-medlemskap sikret ny leilighet i Trondheim.

Les hele saken
Fikk farens TOBB-medlemskap fra 60-tallet

Fikk farens TOBB-medlemskap fra 60-tallet

God ansiennitet, god lønn og null lån ga Martin Bakke (28) enkelt innpass til Leie Før Eie modellen

Les hele saken
Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik (31) kom først i boligkøa med medlemskap i TOBB

Fredrik Grilstad er TOBB-medlem, men byttet medlemskap med farfaren for å få bedre ansiennitet. Nå har han Leie Før Eie leilighet på Væretrøa Park.

Les hele saken