Som medlem i et  boligbyggelag har man en unik fordel når man er på boligjakt. Forkjøpsretten setter deg fremst i boligkøen over hele landet, men ikke alle er klar over hvordan forkjøpsretten fungerer før det er for sent.

FORKJØPSRETTEN

Medlemmer i TOBB har mange medlemsfordeler, en av de største er forkjøpsretten.  De aller fleste er kjent med denne fordelen, men vi erfarer ofte at ikke alle vet hvordan forkjøpsretten fungerer

Har du funnet drømmeboligen, skal på visning i morgen og ønsker å melde forkjøpsrett?
Da kan du dessverre være for sent ute… Uansett hvilken forkjøpsrett som skal benyttes, må man melde bruk av forkjøpsretten innen fristen som utlyses på boligbyggelagets hjemmeside. Boligjakten starter derfor på her, hvor boliger på forkjøpsrett blir kunngjort fortløpende.HVORDAN KREVE FORKJØPSRETT

  1. Sjekk først om medlemskapet ditt er gyldig, dvs at du er à jour med kontingentbetalingen til og med inneværende år.

  2. Gå deretter til boliger på forkjøpsrett. Der annonseres alle boliger som medlemmene kan kreve forkjøpsrett på, merk deg fristene.

  3. Sjekk om forkjøpsretten avklares etter at boligen er solgt (fastprisavklaring), eller på forhånd (forhåndsavklaring).

Man kan enkelt holde seg oppdatert ved å lagre søk, da får du varsling når aktuelle boliger blir kunngjort!

FORKJØPSRETT FLERE STEDER I NORGE

Du er kanskje student, eller ansatt i en ny jobb som gjør at du må flytte. Storbysamarbeidet gir deg muligheten til å gå fremst i boligkøen flere steder i landet, både på utleieboliger og boliger til salgs. Som TOBB-medlem er det altså ikke bare lokalt du kan dra nytte av medlemskapet. Dette samarbeidet gir en enorm fordel for de som vurderer å etablere seg i en ny by, da du har forkjøpsrett på over 90.000 boliger i flere av de største byene i Norge.

HVER DAG TELLER

Begynn å jobb deg opp ansiennitet allerede i dag. Vi opplever at det er de mest attraktive boligene som blir tatt på forkjøpsrett. Meld deg inn eller forhør deg med familie og slekt, kanskje har dere et medlemskap i familien som ikke er i bruk. Å overføre eller bytte medlemskap er kostnadsfritt.

RELATERTE ARTIKLER


Går du med planer om å pusse opp?

Slik kan du enkelt spare både tid og kostnader.

Leie-før-eie modellen - Nå også i Nord-Trøndelag!

Steget fra å leie til å eie egen bolig.