Mest relevante sider:

REDE  nr 5 • November 2018 Tekst og foto Verena Døsvik

Kjøp medlemskap

GJØR VEIEN TIL BOLIG LITT ENKLERE

Viktig julegave

Hun fikk medlemskap i julegave fra sin bestemor da hun var 18 år. Nå flytter Pia Jannike Mollan inn i egen leilighet i Lillebyen Borettslag.


Det var bestemor som bestemte seg for å gi barnebarna TOBB-medlemskap i julegave.


- Jeg fikk det for fire år siden, da jeg var 18 år gammel. Jeg syntes det var tidenes kjedeligste julegave. Hva skulle jeg med? Det føltes så fjernt, ler Pia Jannike Mollan.


I dag takker Pia bestemora for leiligheten hun flytter inn i nå i høst.
 
 Pia Jannike Mollan
 

Nærhet til alt

Pia er ikke ukjent med å bo i leilighet. Hun flyttet hjemmefra da hun var 15 år for å begynne på videregående skole i Trondheim. - Når du bor på bygda, må du flytte på deg for å gå på skole, smiler hun.


Selv kommer hun fra Kyrksæterøra, og har bodd på kollektiv og i hybelleilighet. 
- Jeg gikk også ett år på Folkehøgskole. De siste par årene har hun bodd i en sokkelleilighet på Byåsen.


 
- Bussholdeplassen ligger en kilometer unna leiligheten. For å komme meg til jobb, er jeg helt avhengig av bil, sier Pia.


Hun ble ferdig med studiene i fjor, og fikk jobb på Østmarka

 
- Jeg leste om leie-før-eie på TOBBs hjemmesider allerede for et par år siden, og tenkte at dette kunne være interessant for meg. Jeg ønsket også å komme nærmere sentrum.


Innpass på boligmarked

Pia gikk drastisk til verks for å sikre seg egenkapital. Hun jobbet ved siden av studiene, og la av 10 000 kroner hver måned i to og et halvt år.


- Det er langt utenfor normalen, og anbefales kanskje ikke for alle. Men det er fint å ha egenkapital, og med konseptet leie-føreie, gir det meg en mulighet til å komme meg inn på boligmarkedet og kjøpe egen leilighet etterhvert, sier Pia.


For det er planen. Hun flytter inn i leiligheten nå i høst for å kjøpe den om noen år. Kontrakten er signert, og med opptjent egenkapital og forventet verdistigning, er Pia allerede godt på plussiden.


- Jeg gleder meg veldig til å flytte inn. Leiligheten ligger i femte etasje, og jeg vet det er flere kollegaer som bor her. Det blir utrolig godt å ha kort vei til jobben. Her kan jeg hive meg på sykkelen, eller til og med gå til Østmarka. Jeg er ikke avhengig av bil lenger, siden kollektivtilbudet er bra.


Viktig konsept

Akkurat som Pia, er det mange som har god nok inntekt til å kjøpe en bolig, men som ikke har nok egenkapital. TOBB-medlemmer får med konseptet leie-før-eie nettopp muligheten til boligkjøp uten tilstrekkelig egenkapital.


- Du kan bygge opp egenkapital mens du leier, og verdiøkningen får du opp til egenkapitalkravet, informerer Solvor Sundet ved medlemsavdelingen hos TOBB.


Det har vært stor etterspørsel etter disse leilighetene, og det viser at det er et behov for denne type konsept, hvor unge tidligere har slitt med å komme seg inn på boligmarkedet.

Med Pias allerede godt opptjente egenkapital og målrettede fokus, er det stor sannsynlighet for at hun kjøper leilighet i løpet av de nærmeste årene.
 
 

RELATERTE ARTIKLERDET STARTET MED EN HELT SPESIELL GAVE

Gjør veien til bolig litt enklere. Gi et TOBB-medlemskap i gave, det gir unike fordeler som unge kan dra nytte av senere i livet

Les hele artikkelen


PARET FRA LEVANGER SIKRET SEG BOLIG I TRONDHEIM

Petter og Julie hadde aldri trodd de skulle få en fot innenfor boligmarkedet så raskt. Nå gleder de seg til å flytte inn i sin nye leilighet rett før Jul.

Les hele artikkelen