REDE 2 - 2019. Tekst og foto Anne Guri Solem 

Trygg bolighandel


De skulle selge bolig for første gang og var nervøse. De økonomiske konsekvensene kan bli store om noe gjøres feil, så valget av megler var viktig.

Gjøran Jacobsen hadde kjøpt leiligheten på Kolstad, men verken han eller samboer Stine Moan hadde erfaring med å selge bolig.


- Vi var ikke engang sikre på hvordan et salg fungerer, så vi tok kontakt med Christoffer Jin Strand, en bekjent som er megler i DNB, for å høre mer om hvordan et salg egentlig foregår, forteller Stine.


Paret hadde tenkt en stund på å kjøpe en annen leilighet, men hadde ikke noe tidspress. De hadde også vært på noen visninger, men var usikre på både prosessen og prisnivå.
 


Christoffer Jin Strand, Gjøran Jacobse og Stine Moan

 

Betryggende

- Det var veldig betryggende å snakke med Christoffer. Som TOBB-medlemmer fikk vi dessuten en veldig stor rabatt – 12.000 kroner, så vi ikke i tvil om at vi skulle velge DNB Eiendom som vårt meglerfirma, sier Gjøran.


Leiligheten er nydelig pusset opp, men megler Christoffer hadde likevel en del tips før visning.


- Megleren gav oss rett og slett noen «lekser» vi skulle utføre for at leiligheten skulle fremstå best mulig. Vi plukket blant annet bort noen personlige ting og kjøpte inn noen nye planter. Mye av det hadde ikke vi tenk på selv, sier Stine.


Megleren ordnet også med at det ble tatt flotte bilder og laget et fint prospekt. — Dette er jo en nydelig oppusset leilighet med sol og godt med luft foran. Den har dessuten tre store boder, så det var mye å spille på her, forklarer megleren

Prosentvise små forskjeller utgjør store summer som betyr mye for den daglige økonomien for et ungt par. I samtalene med Christoffer ble de tryggere på hva de kunne oppnå for leiligheten på Kolstad, og dermed hva de kunne by for en annen.

DNB har en stor database over interessenter, megleren kunne derfor sende informasjon direkte til personer som hadde uttrykt ønske om denne type leilighet i dette området. Det kom 11 på visning pluss én privatvisning og salget gikk raskt og greit.


- Christoffer holdt oss oppdatert hele veien, så vi følte oss i trygge hender hele veien, sier Gjøran.

 
 

Kjøpshjelp

Megleravtalen med DNB Eiendom inneholder et element som kalles «Forspranget». Megleren forklarer: De fleste som tenker på å selge en bolig skal kjøpe en annen, og er minst like usikre på den prosessen. Vi kan gjennom denne avtalen også bistå kundene i en kjøpsprosess.


- Det var virkelig til stor hjelp, skyter Stine. Han fikk oss til å sette opp hva som er viktig for oss, og tips til en del spørsmål vi skulle stille på visning, som for eksempel informasjon om energiforbruk.


Paret fant ut at de var svært fleksible på hvor i byen de kunne bo.


- Christoffer forklarte oss også at det er de som er offensive og prisbevisste som får kjøpt boligen. Resultatet ble at vi fikk en kjempeflott leilighet til en gunstigere pris enn først antatt. Han understreket viktigheten av å holde seg til planen og ikke se seg blind på interiør og farger, men se på standard og romløsning, sier Stine.


Med både salg og kjøp av bolig på plass gjenstod bare pakking da REDE kom på besøk. Paret ser fram til å komme seg på plass i ny bolig, og ønsker nye eiere velkommen.


- Megleren svarte på alt vi lurte på og ga mange råd om ting vi ikke hadde tenkt på. Vi hadde nok ikke kommet like godt ut av dette boligbyttet om vi hadde satt i gang selv. Det var vel verd pengene, smiler de


Se full oversikt over dine medlemsfordeler i TOBB

 

RELATERTE ARTIKLERGUNSTIGE MEDLEMSFORDELER HOS DNB

Et nytt samarbeid er inngått i 2019, denne gangen mellom DNB og TOBB. Her vil TOBB-medlemmer få ekstra gode betingelser og hjelp med både boliglån og boligbytte.

Les hele artikkelen 

MEDLEMSKAP FOR BARN OG UNGE- EN LUR INVESTERING

Med mange år i bransjen som eiendomsmegler har han sett at medlemskap i boligbyggelag kan gi en god start i boligmarkedet.

Les hele artikkelen