Rede nr 2 • April 2018 - Tekst Verena Døsvik

 
 
Har du behov for bil av og til, er ordningen med Trondheim Bilkollektiv genial. Her finner du ulike biltyper etter behov, enten du skal på bytur, eller trenger plass til flyttelasset.
 
Daniel Milford Flathagen er strålende fornøyd med å kunne leie bil.
 
Det gir en enorm frihet ikke å eie bil, mener Daniel.


- For meg som har null interesse for bil, og synes det er mer prakk enn praktisk med tanke på vedlikehold, er denne ordningen midt i blinken. Når jeg ikke bruker bil, trenger jeg heller ikke tenke på bil, og det er utrolig godt.

HYTTEBIL

Daniel bor på Ila og jobber på Elgeseter. Han benytter seg derfor av kollektivtrafikk eller sykkel til vanlig. Etter at foreldrene hans flyttet til Hitra, trenger han imidlertid bil når han skal besøke dem.


- Mitt behov gjør seg vel mest gjeldene i helger og ferier, når vi reiser på hytta, til Hitra eller Fosen. Dessuten er det veldig praktisk hvis du skal handle større ting som blir vanskelig å frakte på buss. Jeg trengte en ny varmeovn her forleden, og da leide jeg en liten Kia Picanto, som var akkurat det jeg trengte til dette formålet. Kostnaden for en slik snartur til Lade blir veldig liten siden du betaler per kilometer og per time, opplyser Daniel.


Da han og noen venner tok en tur til Stockholm for noen år siden, var det i en 9-seter fra bilkollektivet. Daniel benyttet seg dessuten av bildelingen ved flytting, da han booket en varebil.
 
Jeg ønsker ikke å eie bil selv, og Trondheim Bilkollektiv har biler til ethvert behov
 

MILJØVENNLIG

Det var gjennom bekjente at Daniel fikk høre om Trondheim Bilkollektiv.


- Jeg var medlem av Framtiden i våre hender, og det var her jeg ble tipset om bildeling. Jeg har aldri eid bil selv, men så jo at det kunne vært kjekt å ha mulighet til å kjøre ut til Hitra for å besøke foreldrene mine og til Fosen for å besøke min samboers foreldre.


Hvordan skulle Daniel løse dette? Det mest lønnsomme var å melde seg inn i Trondheim Bilkollektiv.


- Du skal kjøre ganske mye før det lønner seg med egen bil. Jeg bor sentralt og har et godt kollektivtilbud. Det koster dessuten mye for parkering, så for meg var det ikke et spørsmål. Det er dessuten en veldig fleksibel ordning, og bilene er jo ganske nye, ikke eldre enn tre år, så komforten er også god.


Daniel betaler nå bare halv årsavgift etter at Trondheim Bilkollektiv og TOBB inngikk en samarbeidsavtale. Han var så heldig å arve sin fars TOBB-nummer etter at foreldrene flyttet fra byen, og han bor nå i TOBB-leilighet på Ila.

 
Du kan enkelt kontrollere at du har riktig bil ved å sjekke opp
mot eposten du har mottatt fra Trondheim Bilkollektiv.
 

SLIK FUNGERER DET

Du må være registrert medlem med innbetalt andel og årsavgift for å kunne bruke bilene. Som medlem har du også tilgang til Bilkollektivene i Oslo og Bergen. 
TOBB-medlemmer får 50 prosent rabatt på årsavgift.

Booking
Du går inn på hjemmesiden og reserverer ledig bil. Booking kan gjøres døgnet rundt. Nøklene finner du i en safe nær oppstillingssted.

Bruk av biler
Bilene hentes og leveres på samme sted. Du må ta vare på bilen med tanke på enkelt vedlikehold som å holde bilen ren inn – og utvendig, fylle etter med spylevæske, samt fylle drivstoff hvis tanken er under 1/4.

Betaling
Bilbruk faktureres i etterkant. Faktura sendes ut hver måned for bilbruk foregående måned. Turer er spesifisert på faktura. Du betaler for tiden du disponerer bilen og hvor langt du kjører.

Service, dekkskifte, drivstoff, bompasseringer, bilrekvisita og bilvask er alltid inkludert i prisen. Ferger belastes med full pris.

Oppstillingsplasser
Et av fortrinnene til bilkollektiv er tilgjengelighet til biler: TBK har per 1. februar 2018 hele 25 plasser rundt om i Trondheim.


  • Trondheim Vest-Byåsen-ILA: 5 plasser
  • Trondheim Sentrum: 8 plasser
  • Trondheim Øst: 5 plasser
  • Trondheim sør: 7 plasser
 

RELATERTE ARTIKLER