Mest relevante sider:
  1. Forside
  2. Nyhetsoversikt
  3. TOBB-medlemskapet sikret paret fra Levanger bolig i Trondheim

Publisert 16.10.2019

FORKJØPSRETT PÅ BOLIGER I HELE LANDET

TOBB-medlemskapet sikret paret fra Levanger bolig i Trondheim

Petter Rysgård og Julie Selbo hadde kun et syv måneder gammelt medlemskap da de tok bolig på fortrinnsrett på Leie-før-eie Lilleby. De hadde aldri trodd de skulle få en fot innenfor boligmarkedet så raskt. Nå gleder de seg til å flytte inn i sin nye leilighet rett før Jul. 

Julie flyttet fra Levanger til Trondheim for å studere på NTNU i 2015. Da bodde hun i kollektiv, året etter fikk også Petter jobb i Trondheim og kom flyttende etter.


- Første året var det mye reising frem og tilbake i helgene, men når jeg også fikk jobb i Trondheim fant vi oss leilighet til leie sammen på Solsiden, forteller Petter.

 


 Julie Selbo og Petter Rysgård, hadde lite kjennskap til TOBB, men anbefaler andre unge om å melde seg inn så tidlig som mulig etter at de selv tok en bolig på fortrinnsrett.

 

Spare ansiennitet 


Petter forteller at de hadde lite kjennskap til TOBB før et venne par tipset om at konseptet Leie-før-eie kunne være noe for dem. Han tok en rask sjekk med familien, kanskje var det noen som hadde et medlemskap de kunne få overført. De var usikre på om de hadde sjanse om de ikke hadde medlemskap med lang ansiennitet.


- Det første jeg gjorde var å ringe hjem til mamma og pappa for å sjekke om de hadde et medlemskap de kunne overføre til oss. Det hadde de ikke, så jeg meldte meg inn selv med engang. Jeg tenkte det kunne være lurt å begynne å spare ansiennitet så fort som mulig. At vi skulle ta en leilighet på fortrinnsrett allerede etter syv måneder var for godt til å være sant, legger han til. 


TOBB-medlemmer får med konseptet leie-før-eie nettopp muligheten til boligkjøp uten tilstrekkelig egenkapital. 

Julie ser frem til å flytte til Lilleby, og forteller at hun gleder seg til å bo nært Ladestien og fjæra samtidig som det er sentralt. Paret flytter inn i leiligheten på Lilleby rett før jul, og målet er å kjøpe den ut allerede til våren.


- Ja målet må være å kjøpe så rakt som mulig, og det blir spennende å følge med prisstigningen, sier Julie.

 


Julie gleder seg til å endelig flytte inn i egen bolig med egen balkong og felles takterrasse. 

En perfekt gave


De tror mange unge ikke vet hvor stor verdi et medlemskap i boligbyggelag kan ha og anbefaler å melde seg inn så tidlig som mulig. 

Petter forstår at kan være vanskelig å se verdien av et TOBB medlemskap lenge før behovet for bolig kommer. Spesielt om man er bosatt på et sted det ikke er like god tilgang på boliger på forkjøpsrett, men han tror likevel det er en lur investering for fremtiden.


- Mange flytter jo på seg på grunn av skole og jobb, slik som oss. Kanskje bor man deler av livet en annen plass enn hvor man er oppvokst. 

- Det er jo en perfekt gave. Kanskje litt kjedelig der og da, men det kan jo ha stor verdi senere i livet. Hadde det ikke vært for TOBB-medlemskapet hadde vi nok brukt mye lengre tid på å komme inn på boligmarkedet, sier Julie

 

De tenker seg kanskje tilbake til Levanger om noen år, men akkurat nå er det jobb og skole i Trondheim som er i fokus.


- Det kan godt være vi flytter tilbake til Levanger i fremtiden. Da skal vi i hvert fall ta vare på medlemskapet. Om vi ikke kjøper ny TOBB-bolig på Levanger selv, kan det for være noen andre i familien som får bruk for det, smiler Julie. 


TOBB-medlemmer har igjennom Storbysamarbeidet ikke bare forkjøpsrett i hele Trøndelag, men også på over 90 000 boliger i store deler av landet.

Dette samarbeidet gir altså TOBB-medlemmer forkjøpsrett på både brukte og nye boliger for salg, i tillegg til utleieboliger i noen av de største universitetsbyene i Norge.

Det er rett og slett ganske få grunner til ikke å være TOBB-medlem. Liker du best å stå først i køen? Bli medlem i dag, eller gi et medlemskap i gave til noen som er, eller en dag skal på boligjakt.

KJØP MEDLEMSKAP

 

 
 

RELATERTE ARTIKLERDET STARTET MED EN HELT SPESIELL GAVE

Et medlemskap du gir i gave i dag vil stige i verdi for hvert år som går, og vil være gull verdt den dagen man skal etablere seg.

Les hele artikkelen


VIKTIG JULEGAVE

"Jeg syntes det var tidenes kjedeligste julegave. Hva skulle jeg med det?" I dag takker hun bestemora for leiligheten hun flyttet inn i ifjor

Les hele artikkelen