Rede nr 2 • April 2018 Tekst: Anne Guri Solem Foto Anne Guri Solem og Asak Miljøstein AS
 
 
Hos Modena Fliser på Tunga finner du fliser, skifer, betongvarer og granittprodukter i alle stilarter. Og det trengs, for stadig flere ønsker murer, utegulv og sitteplasser i stil med huset.
 
Uterommet utformes mer og mer i stil med resten av huset.
 

- Har du et funkis-hus passer det bedre med en stram mur av granittblokker enn en tradisjonell tørrmur, forteller Morten Hagen hos Modena Fliser.


Både skifer, betong og granitt kan brukes på ulike måter.


- Bruddskifer gir et rustikt uttrykk og rette skiferheller gir et strammere uttrykk. Begge deler kommer nå i kalibrerte tykkelser, slik at de er lettere å legge, forteller Hagen.

 
Morten Hagen fra Modena viser nye produkter som har en strammere form enn de tradisjonelle.
 

GULVET DEFINERER UTEROMMET


Betongheller, som tidligere enten var i grå betongfarge eller frilagt med synlige steiner, leveres nå også som helt lyse eller helt mørke heller. Nye materialer gjør at disse holder seg pene år etter år.

Et nytt system med betongblokker som kan stables til murer, benker og vegger gir også et stilrent uttrykk. Systemet er forberedt med hyller og benkeplater om du ønsker å bygge et kjøkken eller annet rom.
 

Gjennomfargede betongheller beholder fargen uten bleking.

 

- Mange liker de keramiske flisene som brukes i sydligere strøk. Det aller viktigste da er å bruke frostsikre flis. Med vårt klima kan dette allikevel gi noen utfordringer. Vi har derfor laget et system hvor flisene løftes av pidestaller som jevner ut underlaget slik at gulvet oppleves som vannrett, forklarer Hagen videre

OVN ELLER GRILL


De siste årene har mange bygd egne bakerovner, som kan brukes til både pizzasteking, brødbaking og langtidssteking av kjøtt. Andre ønsker enklere varianter i stål eller gasspeiser. Disse blir raskere varme, men holder ikke på varmen like lenge.

Gassvarianter av bålpanner er et godt alternativ for de som ønsker flammene for kos og varme.
 
Glass og betongpasser til funkis-hus.
 

- Gode uterom skapes av gode, slitesterke materialer. Kom gjerne innom til oss for å få råd og veiledning til hvilke produkter som passer til dine ønsker, inviterer Morten Hagen i Modena.

 
 

RELATERTE ARTIKLER