Rede nr 6 • Desember 2017 - Tekst og foto Verena Døsvik

 
Han trodde ikke de fikk kjøpt leilighet på Lilleby. Det var så mange med TOBB-medlemskap på infomøtet om "leie-før-eie". Men Marcus Øien og samboeren Kari Krogh benyttet seg av medlemskapet i Boligbyggelaget NOBL (Bodø) og fikk leiligheten de ønsket i TOBB sitt prosjekt.
 

STORBYANSIENNITET OG FORKJØPSRETT

De leide en liten kjellerleilighet på Ila. Marcus Øien og samboeren begynte å kjenne på at de ønsket en større bolig.     - Det var Kari som så en annonse om "leie-før-eie" på Facebook tror jeg, så vi møtte opp på informasjonsmøte for å finne ut mer, forteller Marcus.
 
 

Ansiennitet, et viktig begrep for TOBB

På Royal Garden var det full sal, og mange interessenter. Marcus kjente seg litt motløs blant alle TOBB-medlemmene. Men etter en prat med en av TOBBs rådgivere, viste det seg at han kunne benytte seg av medlemskapet i Bodø Boligbyggelag. Han fikk overført et medlemskap fra Bodø som hadde vært farmora sitt og stilte dermed sterkt likevel.

- Farmors medlemskap var 70- 80 år gammelt. Jeg fikk derfor full ansiennitet fra dagen avtalen startet i 2008, sier Marcus. 
 

GODE NABOFORHOLD

Marcus og Kari bor i første etasje. På taket er det en stor og flott terrasse hvor det er ordnet små områder både for lek og avslapning. Det er viktig at vi har muligheten til å knytte bekjentskap med naboene, slik at vi skaper gode naboforhold. Vi har ordnet med en intern Facebook-gruppe, hvor vi kan melde til hverandre om ulike ting som skjer.
 

PERFEKT BELIGGENHET

Beliggenheten er perfekt, i følge Marcus. - Jeg jobber i sentrum, og det tar bare ti minutter å sykle. Vi har Lade og Solsiden rett i nærheten, og det er også en koselig cafe med restaurant her i nabolaget. Vi er så skjermet her, så det føles ikke som vi bor så sentralt, men likevel er alt i umiddelbar nærhet.
 

STORBY-SAMARBEIDET

Gir deg tilgang til nærmere 90 000 boliger på forkjøpsrett i hele landet! Storbybolig er et samarbeid mellom syv boligbyggelag:

  • TOBB i Midt-Norge
  • Bate i Stavanger
  • Usbl i Oslo
  • Vestbo og BOB i Bergen
  • NOBL i Bodø
  • BONORD i Tromsø og Harstad
 
Medlemmene har mulighet til å skaffe seg bolig i de andre byene gjennom forkjøpsretten.
 

RELATERTE ARTIKLER