REDE nr 1 2019 - Tekst Anne Guri Solem og Foto Marius Rua

Solvår Askim og mannen Erik Karlsson

hadde funnet drømmehuset og hadde forberedt seg godt før salgsmøtet for Overviks første utbyggingstrinn. — Vi har sett oss ut et rekkehus som er litt mindre enn det huset vi bor i nå, forteller de videre. Paret bor i Olderdalen og kjenner derfor godt til Overvik-området med tidlig vår og tilgang til sjøen, Ladestien – og for ikke å glemme: Strindheimtunellen. — Med tunellen er byen bare en kort tur unna, kommenterte Erik. Også datteren og svigersønnen er interessert i å flytte til Overvik. — Det er trygt her på Ranheim, understreker Solvår, mens de får svar på de siste  pørsmålene før de signerer papirene. Denne familien var bare noen av de mange interesserte som møtte opp på da første del av Overvik ble åpnet for salg.

Erik Karlsson og Solvår Askim var svært spente på om ansienniteten holdt. De kjenner området fra før og var ikke i tvil om at de ønsker å bo på Ranheim

Foto: Marius Rua
 

SI HEI TIL DEN DU MØTER

Oppfordringen til å hilse er allerede på plass, og til våren kommer Dromedar til å etablere en pop-up kafé som blir åpen hver morgen, og i helgene. Gratis busskort første året passer også godt ettersom holdeplassen er like i nærheten.

— Vi legger vekt på å bygge slik at vi legger opp til at folk får gode liv her, og da er gode naboskap også viktig. Derfor bygges hus og leiligheter rundt mindre, bilfrie tun, forklarte Helle Pettersen fra TOBB under salgsmøtet. Ambisjonene om å tenke på hele bomiljøet både ute og inne, er viktig for TOBB. — Vi bygger for våre medlemmer og deres behov, understreket hun.

 

Helle Pettersen fra TOBB er svært fornøyd med interessen for både rekkehus og leiligheter. 

Foto: Marius Rua
 

ET GODT STED Å LEVE

Prosjektet Overvik, hvor TOBB er deleier, har store ambisjoner for området som bygges ut. De ønsker å skape Norges beste bydel, og legger vekt på lys, luft, sol, utsikt, turmuligheter og variasjon. Hvert rekkehus får sitt unike særpreg. Det er variasjon i antall etasjer, planløsning og takvinkel. Uteplasser både på bakkeplan og som verandaer sikrer både sol og utsikt.

— Vi ønsker også å legge til rette for en enklere hverdag gjennom tilgang til gratis el-sykler og bilkollektivtilbud. Det vil også komme det beste ladesystemet for elbiler som er tilgjengelig i parkeringskjelleren, sa Tonje Borten fra Overvik utvikling.

BÅDE REKKEHUS OG LEILIGHETER

I første byggetrinn bygges det 23 rekkehus og 15 leiligheter slik at det blir et sammensatt bomiljø. Også leilighetene varier i størrelse og utforming og er orientert slik at de slipper inn mye lys.

— Alle leilighetene har plass i parkeringskjeller – og de er to og halv meter brede, utenom søylene, understreket Pettersen. Det er fire sykkelparkeringsplasser per leilighet, og 10 % av sykkelplassene er tiltenkt transportsykler. Her er det ikke bare dagens behov og ønsker som blir ivaretatt – her bygges det med fremtiden for øye. Dagen etter salgsmøtet ble det klart: Ansienniteten holdt, og drømmeboligen ble deres!

 
Første byggetrinn - 23 rekkehus og 15 leiligheter