Hva bør du prioritere før salg, når bør du selge, hvordan velge riktig megler og ikke minst hva om boligen ikke blir solgt? Vi har spurt Jørgen Brauneiendomsmegler i DNB. Her får du svar på 6 ofte stilte spørsmål ved salg av bolig

HVA ER VIKTIG Å PRIORITERE FØR SALG?

Så snart du vet du skal flytte, så bør man sette seg ned og lage en liste over hva som ikke er i orden ved boligen, eller hva som ikke er gjort ferdig. Så er det bare å brette opp ermene og fullføre det som kan gjøres ferdig og settes i stand, uten at det koster en formue. 

Se for deg hva du ville reagert på om du skulle se på eiendommen/boligen for første gang. Jo bedre stand boligen er i, jo flere kan tenke seg å bo i den.

Ta kontakt tidlig med megler. Vi ser at de beste prisene oppnås når megler har kommet tidlig inn i prosessen og rådgitt selger fra starten av planleggingen av salget. Ofte kobler vi på en stylist som kommer inn og gir en «arbeidsliste» til selgerne på hva som bør ryddes unna, flyttes på, males eller pyntes med.

NÅR PÅ ÅRET ER DET LURT Å SELGE?

Tilbud og etterspørsel følger stort sett hverandre igjennom året. Det er høyere aktivitet i markedet rett etter de store familieferiene som sommerferie, juleferie og påskeferie. Flere boliger for salg, men også flere kjøpere på markedet.

I Desember er det få boliger ute for salg og færre som er på markedet. Men variasjoner forekommer, for eksempel de små leiligheter nært universitetene har et litt høyere trykk nå  i juli og august.

 

BRUKE MEGLER ELLER SELGE SELV? HVORFOR MEGLER?
Med megler som er en profesjonell part, kan du være trygg på at salget går riktig for seg. Meglerne har i dag også de riktige digitale verktøy for å få boligen annonsert på best mulig måte, slik at vi er sikre på at de aller fleste som kunne tenkt seg din bolig ser den annonsert for salg.

DNB Eiendom har Norges største Boligkjøperregister. Det vil si kunder som har lagt igjen sin e-postadresse eller mobilnummer for å få varsling straks en bolig de ønsker seg legges ut i det området de ønsker seg til. Da har du størst mulighet for best mulig pris.

Det å bruke eiendomsmegler er en trygghet for både kjøper og selger, i tillegg til at det er tidsbesparende og du oppnår som regel en høyere pris enn ved å selge selv.