- Mamma hadde USBL-medlemskap som hun overførte til meg. Det lave nummeret gav meg en god ansiennitet slik at jeg kunne kjøpe leilighet ved hjelp av forkjøpsrett.

Storbysamarbeidet er et samarbeid mellom boligbyggelagene TOBB i Trøndelag, Bate i Stavanger, Usbl i Oslo, Vestbo og BOB i Bergen, Nobl i Bodø, BONORD i Tromsø og Harstad og SØBO på Sørlandet.

Gjennom dette samarbeidet har medlemmer i disse boligbyggelagene forkjøpsrett på rundt 100 000 boliger i hele landet.

- Dette er genialt for meg og alle andre medlemmer. Verdien av et medlemskap blir ekstra viktig når forkjøpsretten kan brukes i andre byer i hele landet. Jeg ønsker nå å flytte fra Mo i Rana til Trondheim for å komme nærmere familie og barnebarn som bor på Østlandet. Og med hytte i Indre Østfold er Trondheim et godt alternativ som bosted. Trondheim er en by jeg er veldig glad i. Her har jeg jobbet og bodd i mange år tidligere, sier den smørblide nordlendingen.

Boligreisen startet på tobb.no

Torgeir har god kunnskap om forkjøpsrett og da han besluttet å flytte til Trondheim, hadde han USBL-nummeret fra 2012 i bakhodet. Han startet med tobb.no der han så hvilke leiligheter han kunne bruke forkjøpsretten på.

- Vi var vel 10 stykker som hadde meldt interesse for Abelsborg gate 11. Prosessen er alltid spennende, men da jeg fikk tilslaget ble jeg lettet og glad.

Slik fungerer forkjøpsretten

 

Gode råd underveis

Hege Kvam Bøkseth er boligkonsulent i TOBB og kom med god informasjon til Torgeir underveis i prosessen.

- Det er alltid stas når vi kan sikre medlemmer en bolig ved hjelp av forkjøpsretten. På denne boligen var det 10 som hadde meldt interesse – og det er forholdsvis mange. Torgeir pratet jeg med underveis, og han hadde gode muligheter da han hadde lang ansiennitet med USBL-nummeret, sier Bøkseth.

Ønsker du å bli medlem i TOBB, kan du klikke her og lese mer om fordelene du har som TOBB-medlem