Publisert  30.11.2017

 

I forbindelse med røykvarslerens dag har vi samlet tips og informasjon fra dyktige fagfolk. Les hva Trøndelag- brann og redningstjeneste IKS, Vintervoll og vår brannrådgiver i TOBB har å si om røykvarsler og brannalarmanlegg. 

 

GÅ INN I EN TRYGG DESEMBER MÅNED

Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS nevner at halvparten av alle dødsbranner skjer i boliger uten røykvarsler som virker, og oppfordrer til følgende:

 
 TEST HVER MÅNED

Alle boliger og fritidsboliger i Norge skal ha minst en røykvarsler i hver etasje. Du bør teste at varsleren fungerer hver måned.

Test ved å holde "testknappen" inne i noen sekunder. Røykvarsleren skal da begynne å pipe. om den ikke gjør det må du bytte batteri og gjenta testen, eventuelt kjøpe ny varsler.
 
 BYTT BATTERI HVERT ÅR

Du bør bytte batteri i røykvarsleren minst en gang i året. Gjør det gjerne til en regel å bytte batteri den 1. desember, som er røykvarslerdagen. Om røykvarsleren begynner å gi fra seg korte pip, vil det si at batteriet begynner å bli dårlig. Batteriet må da byttes med en gang. Husk også å teste det nye batteriet ved å trykke på testknappen.
 
 LEVETID PÅ RØYKVARSLERE

En røykvarsler bør man normalt bytte ut etter åtte til ti år. I rom med mye støv og skitt kan detektoren bli ustabil og gi unødige alarmer. I slike miljø vil levetiden til røykvarsleren være kortere.
 

INGEN TVIL - RØYKVARSLERE REDDER LIV

Det koster så lite å sjekke en ekstra gang. Og røykvarslere redder liv – det er ikke noe å spare på ikke å montere flere Mari Østgaard, Brannrådgiver i TOBB

Mari Østgaard er klar på at brannøvelser bør gjennomføres, både i boligselskapet som sådan, men også hjemme i den enkeltes leilighet eller hus.

Boligselskapet plikter å følge reglene for brannsikring som varslere, slokkere og rømningsveier. Dette skal kontrolleres årlig. Les mer om styrets og den enkelte beboers ansvar for brannsikkerhet i sameier og borettslag her.

iTOBB nr 1 • April 2017- Tekst Anne Lise Aakervik

 
 

BRANNALARMINSTALLATØR

Vintervoll er FG-godkjent brannalarminstallatør og kan levere alt fra prosjektering til ferdige anlegg. De gjennomfører årlig kontroll på alle system og innehar høy teknisk kompetanse.

Krav for sikring av person og verdi øker. Vintervoll tilbyr løsninger for overvåkning og sikring samt vedlikehold og kontroll av de fleste anlegg.

Vintervoll tilbyr kombialarmsystem for brannvarsling, innbruddsalarm og vannlekkasjealarm. Trådløse Elotec Ajax sikrer din bolig, og systemet betjenes og settes opp via gratis app. Alarmmelding via push-melding og evt. GSM

 
 

Kontaktinfo for pakketilbud

  • Lars Tøndel

  • E-post

    Lars.tondel@vintervoll.no
  • Tlf

    928 23 100

 

RELATERTE ARTIKLER