Rede nr 1 • Februar 2018 - Tekst Verena Døsvik

 
Når du skal handle inn lamper til boligen, er det viktig å tenke over hvor de skal plasseres. Hvert rom har ulike funksjoner og dermed også ulikt behov for lys. Du vil ha helt andre lamper på stua enn på soverommet.
 

HELHETLIG LØSNING

 - Vi ser at gull og messing kommer for fullt, og at lampen er like mye en del av interiøret som andre møbler. Det kommer nå flotte serier med lamper, og da kombinerer gjerne folk disse dekorlampene på både stue og kjøkken, sier Hege Sundsetvik ved Byggmakker Tiller.

 - Skillet mellom stue og kjøkken er jo nærmest visket ut i dagens boliger, og man ønsker da en helhetlig løsning i forhold til belysning hvor alt står i stil til hverandre.
 
 

KJØKKEN

Her følger ofte belysning med som en integrert del av kjøkkeninteriøret.

 - Spotlys er fortsatt populært. Det kan fungere både som godt arbeidslys og dus belysning fordi det kan dimmes. Trenden nå er at folk vil ha store lamper med skjermer over kjøkkenøya eller spisebordet, sier Ann-Helen Torp ved Byggmakker Tiller. Også her er messing og gull gjengangere, men folk kjøper gjerne fargerike lamper.

 - Vi selger mye av store taklamper i blått, grønt og rødt. Folk er sikkert lei den hvite trenden og ønsker å bryte litt.
 
Lamper i samme serie skaper et stilrent design med moderne uttrykk og går gjerne igjen både på kjøkken og stue.
 

STUE

Stua er et rom hvor man kan kombinere ulike typer lamper, som vegglamper, gulvlamper, bordlamper, pendler og armaturer i taket. Hege Sundsetvik opplever at folk handler lamper som skal stå i stil med interiøret.

 - De fleste lamper i dag er dimbare og kan dermed justeres i forhold til om du ønsker å lese, eller bare nyte sofakroken i dus belysning.

Et godt tips er å lyssette vegger framfor gulv, da dette gir en bedre romfølelse. Effektbelysning over kunst bidrar også til å løfte interiøropplevelsen.

TOBB-medlemmer har både bonus og rabatt på Byggmaker

 
Lamper med store skjermer eller kupler over spisebordet er en trend som går igjen.
 

BAD

Dette er et rom vi bruker ofte, og riktig belysning er viktig også derdu skal ta morgenstellet. For at sminken skal se bra ut, eller skjegget riktig trimmet, bør du passe på å ha et speil som er opplyst fra begge sider. Dette gir et mer naturlig og mykt lys, i motsetning til downlight.

Hovedlyset bør være plassert midt i rommet og gi god belysning, men samtidig være utstyrt med en dimmer slik at man kan dempe lyset når man ønsker å ta et avslappende bad.

Det viktigste å tenke på er at alle lamper og lyskilder må være godkjente for våtrom.

Last ned medlemsappen du også, da får du medlemkortet tilgjengelig på mobil.

 

SOVEROM

Byggmakker Tiller selger mest plafonder til soverom. - Her virker det som om folk velger den enkleste løsningen, en lampe som gir godt lys og ikke nødvendigvis trenger å stå i stil med interiøret. Mange har i tillegg vegglamper ved senga, og det er lurt med lamper som kan vris i ønsket retning, sier Ann-Helen Torp.

Finn ut akkurat hvilke behov du har og handle inn lamper deretter. Leser du mye, er det lurt å tenke gulv- eller vegglamper som kan vris. Elsker du lage mat, trenger du godt arbeidslys på kjøkkenet. På Byggmakker Tiller kan du få hjelp med å finne de beste løsningene for deg.
 
 

RELATERTE ARTIKLER