Sist oppdatert 12.04.2018 Tekst og foto  Adresseavisen Brand Studio. 

 

FÅ ET FORTRINN SOM TOBB-MEDLEM I ALLE STORBYER

Olav (37) kapret drømmeboligen på forkjøpsrett 


Olav Andreas Måren (37) fra Berkåk har vært TOBB-medlem siden 2007. Da han var på boligjakt i Drammen fikk trønderen tilslag på forkjøpsretten og slapp budrunden.


- Budrunden på den første leiligheten foregikk mens jeg var på jobb, så jeg droppet ut. Den neste leiligheten jeg kikket på var tilknyttet boligbyggelaget Usbl, så den kunne jeg få på forkjøpsretten gjennom TOBB, forteller Måren.

 
Olav Andreas Måren fra Trøndelag kjøpte leilighet på forkjøpsrett i Drammen. 
 
Og slik sikret han seg en ny leilighet i Drammen, helt uten å måtte stresse med budrunder.


- Det var utrolig praktisk, og faktisk noe jeg ikke visste var mulig før jeg sjekket det opp, forteller Måren, som flyttet inn i leiligheten høsten 2017.

Samarbeid med andre storbyer

For gjennom storbysamarbeidet som TOBB er en del av, kan man få de samme gode fordelene andre steder i landet også – ikke bare i Trøndelag.

Dette er et samarbeid mellom boligbyggelagene TOBB i Trøndelag, Bate i Stavanger, Usbli Oslo,Vestbo og BOB i Bergen, Nobl i Bodø og BONORD i Tromsø. Ser du etter bolig i en av disse byene får du ansiennitet fra da samarbeidet ble inngått, hvis ditt medlemskap er eldre enn aktuell dato.
 
 

- TOBB ble medlem av samarbeidet i 2009, som gir slike som Olav Andreas ansiennitet i Usbl fra den datoen. Da kan han bruke sin forkjøpsrett der til å sikre seg boligen, om han har best ansiennitet, forteller Andrea Øye Grendal, markeds- og kommunikasjonskonsulent i TOBB.


Hun forteller at mange tror at man kun kan benytte fordelene ved et TOBB-medlemskap i Trøndelag.


- Det stemmer ikke, hvis man ser alle samarbeid vi har med andre boligbyggelag er det stor dekning i hele landet med til sammen rundt 90.000 boliger. Det er fint å vite, slik at man ikke tror medlemskapet er unyttig om man velger å bosette seg et annet sted, sier Øye.

 
 

Hjelpende hånd

Måren jobber fortsatt i Oslo, men pendler nå fra den nyinnkjøpte leiligheten i Drammen. Siden han bor like ved togstasjonen, bruker han like kort tid på å pendle i dag som han gjorde da adressen hans var i Oslo.


- Jeg tar toget til jobb og på under 30 minutter er jeg i Oslo. Jeg har gode venner i Drammen, og bor nå på flere kvadratmeter enn samme pris ville gitt meg i Oslo. For meg var det også en fordel at jeg fant en leilighet der jeg hadde forkjøpsrett, det er jo et tøft marked, forteller Måren.


Han anbefaler alle å melde seg inn så tidlig som mulig.


- Har man barn burde man melde de inn med en gang. Det er en fin hjelpende hånd, spesielt om man er fersk i boligmarkedet. Hadde jeg ikke hatt et TOBB-medlemskap ville nok letingen ha tatt mye lengre tid og kanskje hadde jeg ikke funnet noe jeg ønsket i min prisklasse. Jeg har vært medlem i rundt ti år, og det har på alle mulige måter vært nyttig for meg, sier Måren.


Denne gaven kan sikre ditt barns boligdrøm i framtiden

 

I TOBBs app finner du en rekke fordeler. 

 
I tillegg til lik forkjøpsrett i alle boligbyggelagene, har et TOBB-medlemskap en rekke andre fordeler også.


- Ved å være medlem får man rabatter på alt fra sportsutstyr, elektrobutikker, klær og oppkjøring. Det er mye penger å spare bare der og bonuser kan samles opp slik at man til slutt kan overføre pengene man har spart opp direkte på konto, forteller Øye Grendal i TOBB.

Slik får man mest ut av medlemskapet

 

RELATERTE ARTIKLER