Tobb logo

«Med forkjøpsrett over hele landet, får jeg et sted å bo uansett hvor jeg skal studere»

Publisert 04.06.2019

Følg oss på Facebook 

TOBB – BOLIGBYGGER OG FORVALTER SIDEN 1945

ENKELT OG GREIT OM BOLIG


Vi har siden 1945 bygd og forvaltet boliger i hele Midt Norge. Vår hovedoppgave er å skaffe våre medlemmer boliger.


Når du skal skaffe deg bolig er det mange spørsmål som dukker opp. Skal man kjøpe brukt eller nytt?, borettslag eller sameie?, leie eller eie? Å ha svar på alle disse spørsmålene er ikke så lett, men det skal vi prøve å hjelpe deg med. 

Uansett hva du skal velge eller hvor du skal bo, er forkjøpsretten viktig å vite om. Den kan gjøre forskjellen om du får boligen du vil ha eller ikke. 
 

Øystein
Øystein Veske, regionleder nord

 

- Er du ung så er det krevende å komme inn i boligmarkedet, spesielt i og rundt de større byene – med TOBB medlemskap kan du skaffe din første bolig enklere og gunstigere uansett hvilken storby i landet du vil bo, forteller Øystein Veske, regionleder i TOBB.


Mange har allerede bestemt seg for hva de skal ha, eller rettere sagt ikke skal ha. Eksempelvis tror mange at man ikke kan kjøpe nytt fordi det er for dyrt, og ser derfor kun etter brukte boliger. Dette er nødvendigvis ikke helt riktig.

Du er kanskje også usikker på forskjellene mellom borettslag og sameie. Begge boformene har sine fordeler.

Les mer om forskjellene her

 

Øystein og Helle
Det er verdt å merke seg at forkjøpsretten også gjelder for nybygg. Vi har nybyggprosjekter i hele Trøndelag, og disse selges til fastpris og etter ansiennitet.

 
Øystein legger til at veldig mange av våre boliger ligger sentralt til i byene, her er det ofte stor interesse og mange som ønsker å bo, med TOBB-medlemskapet så kan du «snike» i køen til bolig.


- I tider med stor etterspørsel og heftige budrunder ser vi at flere bruker forkjøpsretten til å komme seg inn i boligmarkedet. Også i populære nybygg prosjekter.


Helle Pettersen har jobbet i TOBB i over 10 år, hun forteller at det handler det om å skape gode boliger og gode bomiljø for medlemmene våre.


- Vi følger boligene vi i bygger i hele dens levetid. Målet er å bygge trygge, kostnadseffektive og funksjonelle boliger som møter dagens standard og krav til kvalitet.

 

Helle og Grethe
Helle M. Pettersen Gruppeleder avd. Eiendomsutvikling

 
At medlemskap i boligbyggelag kommer godt med for de yngre og førstegangskjøpere er hun ikke i tvil om, men legger til at også eldre får bruk for medlemskap når eneboligen blir for stor. Da er det greit å få et system rundt vedlikehold.


- Å bygge boliger for fremtiden er viktig, det innebærer å utvikle konsepter og boligmodeller for alle livets faser. For unge i etableringsfasen har vi utviklet konseptet «leie-før-eie», for eldre er det viktig med en enklere boform – tilpasset slik at man kan bo lengre hjemme, forteller Pettersen.

Følg oss på Facebook