Mest relevante sider:
  1. Forside
  2. Nyhetsoversikt
  3. Konfirmasjonsgaven ble nøkkelen til første bolig

Konfirmasjonsgaven ble nøkkelen til første bolig

Kenneth Wikdahl (25) var en av 40 interessenter når det ble en leilighet tilgjengelig til Leie-før-Eie på Overvik Park. Takket være besteforeldrene kan nå glede seg til å flytte inn i sin helt nye leilighet.

På Overvik bygges det en ny bydel, også her skal det tilrettelegges for at flere kommer seg inn på boligmarkedet. Flere leiligheter vil derfor gå under Leie-før-Eie modellen.

 

 
Kenneth Wikdahl ser frem til å flytte inn i en helt ny leilighet på Overvik Park


I desember ble det trukket ut ni leiligheter til Leie-før-Eie, disse var det rift om. Når en leilighet ble tilgjengelig i mai, var det Kenneth som trakk det lengste strået. 

- Da jeg fikk TOBB-medlemskapet i konfirmasjonsgave for 10 år siden ante jeg ikke hva det var, så jeg tenkte ikke så mye på det. Det er vel pengene man er mest opptatt av på den alderen, smiler Kenneth.

 

Det er altså besteforeldrene Kenneth kan takke for at han sikret selg leilighet på forkjøpsrett blant 40 andre interessenter. Besteforeldrene har selv vært medlem i TOBB siden 1961, da de fikk sitt medlemskap i bryllupsgave.

- I dag er jeg utrolig takknemlig for TOBB-medlemskapet mitt, og at det hjalp meg å få bolig nå som det er så tøft å komme seg inn på boligmarkedet, sier Kenneth.Oversiktsbilde Overvik

Leieavtale med kjøpsopsjon

Leie-før-Eie er en boligkjøpsmodell for de som mangler egenkapital for boligkjøp  Her leier du en leilighet med en kjøpsopsjon med varighet på fem år til markedsprisen som avtales ved inngåelse av leieavtalen. Dette medfører at eventuell verdistigning på leiligheten tilfaller leietakeren.

Nå ser Kenneth og samboeren frem til å få egen leilighet på Overvik. 

- Jeg er født og oppvokst i Trondheim, på østsiden av byen. Nå gleder vi oss til å flytte inn i en helt ny og egen leilighet som er i nærheten av familie og venner. Det blir også flott med fine nye omgivelser, forteller Kenneth.

 

Gjør veien til bolig litt enklere, gi et TOBB-medlemskap i gave til noen som en gang skal inn på boligmarkedet.