Rede nr 3 • Juni 2018 Tekst og foto Anne Guri Solem

 
Huset fra 1966 på Nidarvoll har gjennomgått en total oppgradering og utvidelse. Arbeidet ble utført av Basisbygg, som er ett av selskapene som nå inngår i Team-oppussing samarbeidet.


- Dette prosjektet ble utført før vi ble med der, men for oppdrag som dette, med mange fag involvert, er egnet for slikt samarbeid. Basisbygg hadde her totalentreprisen, og samarbeidet fagene imellom fungerte veldig bra, sier Arild Hindbjørgmo, daglig leder i Basisbygg.

 

Arild Hindbjørgmo er fornøyd med å bli en del av Team Oppussing

 

- Dette var tredje runde hvor vi har benyttet Basisbygg. Først da det ene tilbygget ble satt opp i 2005, deretter en del arbeid på nabohuset, før dette største prosjektet, forteller huseier Roar Edvardsen.


Huset har fått tilbygg og stor veranda, det er byttet tak, vinduer og ytterkledning, samt at huset er etterisolert. Det ble også foretatt innvendig ombygging og fornyelse. Bygget har nå både moderne kvalitet og utseende.
 

Påbygg, veranda og terrasse bindes sammen med det opprinnelige huset ved bruk av smalt panel.

 
Det har i noen år vært en trend med bruk av smale planker/spiler på rekkverk. Nå er dette også kommet til bordkledningen På Nidarvoll er det brukt smal bordkledning i samme stil som rekkverket.


- Denne idéen kom nok til i et samspill mellom min kone og Bjørn Kåre Larsen, snekkeren fra Basisbygg, sier Edvardsen  


Hovedhuset skulle bytte kledning uansett, men det ble også bestemt at tilbygget fra 2005 skulle få ny kledning. Resultatet ble et helhetlig uttrykk som binder de ulike  byggetrinnene godt sammen.
 
 

- Verandaer og planter må fjernes når dreneringen skal byttes, så det er lurt å få det gjort mens annet gravearbeid pågår, slik vi gjorde her. Det blir både dyrt og irriterende å vente noen år, sier Hindbjørgmo.


For huseieren betydde det mye at én aktør koordinerte arbeidet.


- Vi hadde et utmerket samarbeid med Basisbygg, og jeg sparte mye arbeid på å slippe koordineringen. Alt ble veldig bra fulgt opp. Her stod det ikke igjen arbeid med en eneste fjøl eller list, sier han fornøyd.

 
 

RELATERTE ARTIKLER