Rede nr 4 • September 2017 - Tekst Anne Guri Solem. 

 

Små oppussingsprosjekt kan fort bli store og evigvarende. En vanlig tabbe er å undervurdere arbeidsmengden, og en stor utfordring er å koordinere arbeidet. Her får du tips om hvordan oppussing kan gjøres effektivt, forskriftsmessig og rimelig.  

 

KAN BLI OMFATTENDE OG KREVENDE

Å pusse opp selv er tidkrevende, feilberegning av tid er en stor årsak til at mange oppussingsprosjekt blir stående halvferdige. Mye kan enkelt pusses opp selv, og lette grep gir store forbedringer. Andre ting bør man hente inn kyndige fagfolk på. Detter gjelder for eksempel strøm, bærekonstruksjon og vann. Her bør både byggmester, elektriker og rørlegger inn for å vurdere arbeidet.

Det kan ofte bli mange personer og bedrifter å forholde seg til. Det blir fort vanskelig å vite hvordan man skal komme i gang, og hvordan man skal koordinere alt arbeidet.

 
 

SMIDIG OG GREIT

Søstrene Ruth og Karin Agesen bor på Østre Moholt-Tun, et borettslag som snart fyller 50 år. Her tok de over leiligheten til foreldrene for omtrent 30 år siden. Til tross for at det ble gjort en grundig oppussing noen år etter at søstrene tok over leiligheten, begynte nå bad og baderomsmøbler å ha sett sine beste dager. 

Oppussing av bad omfatter flere felt og krever dermed flere fagfolk. Søstrene tok kontakt med et firma og fikk et tilbud, men arbeidet kunne ikke gjennomføres før om flere måneder. Da bestemte de seg for å benytte seg av Team-oppussing, et medlemstilbud for TOBB medlemmer. Her får man hjelp av 8 utvalgte bedrifter med dyktige fagfolk som har lang erfaring.

 

Ruth og Karin sammen med Byggmester Peter Knudsen.
Foto: Anne Guri Solem.

 

Byggmester Peter Knudsen koordinerte tilbudet og arbeidet til søstrene. Murer, maler, snekker og elektriker skulle inn. Både Vintervoll og K.Lund kjenner de tekniske konstruksjonene i TOBB-borettslagene godt. Det gir færre overraskelser og arbeidet går lettere.

Arbeidet har gått smidig og greit, og søstrene berømmer samarbeidet mellom håndverkerne. Både koordineringen og utføringen, samt å finne smarte løsninger.  

 

FORDELER I ALLE LEDD

I tillegg til god koordinering og utføring av arbeidet får man selvfølgelig TOBB sine medlemsfordeler i alle ledd:

  • Byggmester KnudsenInntil 25% rabatt.
  • Vintervoll Inntil 30 % rabatt.
  • K.Lund Inntil 25 % rabatt.
  • Byggmakker – Inntil 40 % Rabatt og 4% bonus.
  • Modena Fliser –  Inntil 25% rabatt 5% bonus.
  • Røskaft Inntil 40% rabatt og 4% bonus.
  • Sverresborg Malerservice AS - Inntil 20% rabatt.
  • Basis Bygg - Inntill 25% rabatt

 

ANSVAR VED OPPUSSING

Borettslaget har ansvaret for vedlikehold av alt det utvendige, som fasade og tak, oppganger og andre fellesarealer. Du har selv ansvaret innenfor boligens fire vegger og må vedlikeholde boligen din slik at det ikke oppstår skader og ulemper for andre.

Du kan innrede og pusse opp som du vil, så lenge det ikke påvirker bærende konstruksjoner eller fellesdelen av rørsystemet, ventilasjonen eller elektriske anlegg. Det er også god praksis å informere styret før du pusser opp.

Bruker man dyktige fagfolk er man sikker på ting blir gjort forskriftsmessig, effektivt og i riktig rekkefølge.

RELATERTE ARTIKLER