Mest relevante sider:

Rede 1 2020. Tekst og foto Anne Guri Solem

MEDLEMSFORDELER

Som førstegangskjøper er det mye å tenke på

Elisabeth Lund byttet til DNB på grunn av god kundeservice. Hun hadde spart opp egenkapital og lenge fulgt med på boligmarkedet. Høsten 2019 hadde hun bestemt seg for et område hun ønsket å bo i.

Det var spekulasjoner om ytterligere innstramminger i mulighetene for å få lån, så hun ville gjerne kjøpe leilighet før årsskiftet. Hun tok kontakt med flere banker. En bank hun hadde hatt kundeforhold til i nesten 20 år, matchet det beste tilbudet hun hadde fått og hun fikk finansieringsbevis derfra.

 


Etter oppussingen er Elisabeth Lund glad for å kunne vise resultatet til kundekonsulent Marius Johnsen. Han sier banken legger vekt på å være aktive hjelpere til kunder i Elisabeths situasjon.

 

Manglende trygghet

- Jeg reagerte tidlig på at det var vanskelig å komme i kontakt med min rådgiver i banken, men var først og fremst opptatt av å kunne by på leilighet. Jeg fikk tilslaget på denne leiligheten på Nardo og var kjempeglad for det, men hadde også flere spørsmål jeg hadde behov for å avklare med rådgiveren, forklarer hun.


Det var vanskelig å få svar, og det viste seg også at hun hadde fått oppgitt feil krav til egenkapital.


- Det var ikke snakk om en stor sum, men jeg planla å pusse opp, og beløpet var avgjørende for om jeg kunne pusse opp kjøkkenet eller ikke. Jeg var fortvilet, og fristen for overtagelse og betaling nærmet seg, sier hun.


- Rådgiveren i denne banken var mer opptatt av at jeg skulle skrive under på avtaler om sparing og forsikring og jeg fikk lite svar på mine spørsmål.

Anbefalt av en venninne

Elisabeth hadde vært i kontakt med DNB tidligere i prosessen, og en venninne anbefalte henne å ta kontakt med en navngitt rådgiver, Magnus Johnsen.


- Jeg sendte en e-post hvor jeg forklare situasjonen. Raskt fikk jeg et svar som startet med: «Dette fikser vi!» Videre var det informasjon om trinnvis fremgangsmåte.Jeg ble så glad at jeg nesten tok til tårene. Endelig var det noen som tok utgangspunkt i min situasjon, mine spørsmål og bekymringer, smiler Elisabeth.

Gode lånebetingelser for TOBB-medlemmer

Da DNB-rådgiveren fikk vite at hun ikke var TOBB-medlem, fikk hun raskt informasjon om de gode lånebetingelser dette ville gi. Medlemskap ble derfor raskt ordnet.


- En halv prosent rente tilsvarer for min del abonnementer på strømmetjenester, så det kommer godt med. Jeg har dessuten allerede opparbeidet TOBB-rabatt og bonus hos sportsbutikker og tannlege, sier hun fornøyd

DNB-rådgiveren Magnus Johnsen ordnet med avdragsfrihet i et par måneder og nok penger til den oppussingen jeg hadde planlagt. Johnsen ordnet alt det praktiske med å samle oppsparte midler og lån og hadde konkrete råd å gi


- Jeg vet jo at både sparing og forsikring er viktig, men for meg var det viktigst å få på plass boligkjøpet først. Som førstegangskjøper er det mye å tenke på, og da var det utrolig betryggende at rådgiveren møtte meg der jeg var. For meg har det vært viktigere enn lånebetingelsene, selv om det også kommer godt med, understreker hun.

Drømmebolig

Ved hjelp av familie og venner ble leiligheten fagmessig pusset opp på rekordtid. Borettslaget har avtale med elektriker som kjenner bygget, og som kom med gode, praktiske løsningsforslag

- Jeg tror vi fjernet fire lag med ulike gulvbelegg. Kjøkkenet ble totalfornyet, blant annet med en kjøkkenbenk foran vinduet, sier hun og viser fram det flotte resultatet.


Leiligheten er på 41 m2 og har adskilt kjøkken. — Jeg synes jeg får mye mer for pengene i et bygg fra 60-tallet enn et nybygg. At kjøkkenet er adskilt, passer meg bra, og det er godt med bodplass. Vaskekjelleren har både vaskemaskin og tørketrommel. Jeg trenger ikke å bekoste eller vedlikeholde disse, det inngår i husleia, utdyper hun.


- Nå har jeg rett og slett drømmeboligen – mye takket være Magnus Johnsen og DNB, ler Elisabeth.


Bli TOBB-medlem i dag,
 få medlemsfordeler hos DNB Bank og Eiendom. Det koster ikke mye å bli medlem, men det koster en god del å la være.

 

RELATERTE ARTIKLERSLIK SPARER DU PENGER NÅR DU DRAR KORTET

Du vet sikkert at TOBB hjelper deg inn på boligmarkedet, men er du klar over alle de andre fordelene du får?

Les hele artikkelen 


DETTE MÅ DU VITE OM FORKJØPSRETTEN

Som TOBB-medlem står du først i køen for boliger over hele landet. Men hvordan fungerer forkjøpsretten  – og hva har det egentlig å si for deg som er på boligjakt?

Les hele artikkelen