Rede nr 3 • Juni 2018 Tekst Verena Døsvik Foto Verena Døsvik og EiendomMegler 1.

 
 
Du har større forutsetninger for å få bedre pris for boligen hvis du setter i gang tidlig med forberedelsene.


- Start med takstrapporten. Dette er noe som må være på plass før du selger boligen, og er det første du bør sørge for at er på plass, sier Sigbjørn Vesta ved Eiendomsmegler1

 

Vær ærlig og godt forberedt! Det er råfet fra Stein Roger Stene fra Nidaros Takst, Sigbjørn Vestå fra EiendomsMegler1 og Roger Hergren fra Nidaros Takst

 
Roger Hergren og Stein Roger Stene ved Nidaros Takst priser samarbeidet med EiendomsMegler1.


- Vi er priviligerte som har gode samarbeidspartnere. Det skal være en avslappet prosesss for selger, og det meste går automatisk mellom oss uten at selger trenger være involvert, sier Roger Hergren.

EGENERKLÆRINGSSKJEMA

Vær ærlig når du fyller ut egenerklæringsskjemaet.

- Vi har sett flere eksempler på at noen prøver å lure seg unna og ikke rapporterer feil de kjenner til. Det vil slå tilbake på selger, sier Stein Roger Stene ved Nidaros Takst.


- Det er til syvende og sist selger som har ansvaret her, og hvis informasjon holdes tilbake, kan boligsalget i verste fall trekkes og selger står igjen med kostnadene, informerer megleren.

Nidaros takst har medlems rabatt på takstrapporter

BADEROM VIKTIG

Når Nidaros Takst blir kontaktet i forbindelse med salg av bolig, sendes en gjøreliste til selger.


- Det kommer klart fram hva som må gjøres før vi kommer. Tilgang til sluk er viktig, og det er veldig fint for oss at det er rent på de stedene vi skal undersøke. Vi ser spesielt etter sprekker i fuger og membran, og foretar funksjonstester på do og avtrekk på kjøkken, informerer Hergren ved Nidaros Takst.


Er det sprekker i membran må det utbedres. Nidaros Takst anbefaler alltid dusjkabinett på bad, da det hindrer vannsprut direkte på vegger og reduserer faren for fuktskader.
 
 

GODT FORBEREDT


- Det viser seg ofte at er folk tidlig ute og klarer å gjøre de forberedelser som trengs, selger de fortere. Unngår man en takstrapport full av kommentarer, er det flere som er interessert i å kjøpe boligen, sier Sigbjørn Vesta ved EiendomsMegler1.


- Så lenge tilstandsrapporten er bra, vil folk by. Er det små ting man vet man kan gjøre noe med før megler og takstmann er inne i bildet, få det gjort, er oppfordringen fra megleren.

KJØP AV BOLIG = FØLELSER

Store oppussinger lønner seg ikke. Det viktige er å presentere boligen på best mulig måte, uavhengig av om rapporten er bra eller dårlig.


- Det handler mye om følelser. Prosessen med kjøp og salg av bolig går gjerne på noen timer, og da betyr førsteinntrykket mye, sier Sigbjørn Vesta.


Det er også en fordel at megler kjenner området og vet hva somblir solgt av boliger. De vet til en hver tid hvem som er på boligjakt.

Start tidlig med forberedelser, ordne med takstrapport så tidlig som mulig og vær ærlig. Da kommer du til å få en bedre pris for boligen, og et raskere boligsalg
 
 

RELATERTE ARTIKLER