Midt i sentrum av Buvika, ligger Sentrumsgården. Borettslaget har en ypperlig beliggenhet med god utsikt over fjorden, fine turmuligheter og nærhet til butikker og andre fasiliteter.

Det var viktig da Knut og Sonja Karin Dørum Vikvald skulle finne ny bolig. Og siden barnebarnet, Andrea Vikvald Risbakken, bodde i sokkelleiligheten deres, trengte også hun ny leilighet da mormor og morfar skulle flytte. Søstera til Knut, Berit Vikvald, ble alene i et eget hus, og ønsket en mindre bolig. Løsningen ble at alle fant leilighet i Sentrumsgården. Og på toppen av det hele ble Andrea sin mor, Monica Vikvald Storvik, styreleder i Borettslaget Sentrumsgården Buvika.

Perfekt beliggenhet

Berit Vikvald var på utkikk etter leilighet, og kom over prospektet til Sentrumsgården.  

- Etter at mannen min døde, ønsket jeg å flytte til en mindre bolig. Vi hadde hus i Brekka, men det ble for mye å sitte med alene. Leilighetene i Sentrumsgården passet veldig godt, og jeg føler meg trygg her, sier Berit.

Hun bor bare noen meter unna broren og kona, og de har mye kontakt. Sonja Karin og Knut trengte også å flytte til et sted hvor det var mindre behov for vedlikehold. Dattera Monica viste dem prospektet fra Sentrumsgården, og de falt for løsningene.  

- Vi er jo ikke unge lenger, og trenger en bolig som er enkel å vedlikeholde. Jeg har selv vært innlagt på sykehus over lengre tid, og er ikke så gangbar. Det å ha heis i bygget er veldig viktig for min del, og gjør at jeg kan bevege meg friere, sier Sonja Karin. 

I underetasjen til Borettslaget Sentrumsgården kommer Boots Apotek og Korn Interiør og cafe. Det betyr mye for beboerne.