De lå langt nede på listen over interessenter da leiligheten på Valentinlyst ble lagt ut. Budrundene gikk fram og tilbake, og Joachim og Ine regnet egentlig ikke med at de var med på oppløpssiden. Så fikk de en epost fra TOBB. De hadde forkjøpsrett på leiligheten.

TOBB-medlemskap et must

En kollega av Joachim hadde vært på utkikk etter leilighet lenge, og opplevde at TOBB-medlemmer alltid kom før han i køen med sin forkjøpsrett. Han kjøpte derfor selv et TOBB-medlemskap for å få de samme fordelene.

- Jeg fulgte rådet hans da vi begynte å se oss om etter leilighet. Både Ine og jeg kjøpte TOBB-medlemskap, og det skulle vise seg å være lønnsomt, sier Joachim. De lå langt nede på lista, og overraskelsen var stor da de fikk epost fra TOBB med forespørsel om de ønsket å kjøpe leiligheten på forkjøpsrett.

- Det var ikke så mye å tenke på, smiler paret fra Åfjord.

Bli TOBB-medlem her

Eget rede

De har litt å ta tak i før de kan kalle leiligheten et hjem. Kun en madrass ligger på golvet, men møblene er bestilt. Joachim rakk bare å ta i mot nøkler til leiligheten på Valentinlyst, før han ble kalt ut på Nordsjøen igjen. Nå skal Joachim og Ine bruke tiden på å male og gjøre i stand leiligheten til innflytting.

At det ble Valentinlyst, var egentlig ganske tilfeldig. - Vi hadde ingen preferanser annet enn at det skulle være sentrumsnært. Det er jo ingen av oss som har bodd i Trondheim eller har kjennskap til byen fra før, men vi er veldig fornøyde med at vi fant leilighet her, sier Joachim.

Ine går siste året på videregående skole, og har aldri bodd hjemmefra før. - Det jeg liker med Valentinlyst, er at det ikke er så tettbebygd her, og at det virker som et rolig område.