14.35 er et viktig tidspunkt i livet til Kristin – det var da hun fikk tilslaget på drømmeleiligheten på Vikhammer terrasse. Leiligheten hun tok på forkjøpsrett fordi hun hadde et TOBB-medlemskap fra tidlig 90-tallet som hun fikk av sin datter.

- Det er vel heller omvendt – at foreldrene overfører sitt medlemskap til sine barn. Da jeg var 22 år var jeg TOBB-medlem, men så bygde vi hus og jeg tenkte at jeg ikke har behov for dette medlemskapet lenger, så da gjorde jeg en stor tabbe ved å melde meg ut. Jeg har tenkt på dette mange ganger nå de siste årene da jeg har vært på aktiv boligjakt. Heldigvis har min datter og min svigersønn beholdt sine TOBB-medlemskap, de har til og med kjøpt boliger med forkjøpsrett. Så da jeg hadde bursdag, hadde jeg ett ønske – å få et lavt TOBB-nummer, sier Kristin

Slik fungerer forkjøpsretten

Livets beste bursdagsgave

Bursdagsgaven kom og datteren hadde da overført sitt TOBB-nummer til Kristin. Det var tidenes beste bursdagsgave.

- Det er jo ikke bare unge mennesker som har bruk for forkjøpsretten når de skal kjøpe bolig. Jeg startet med boligjakten på tobb.no der jeg fikk varsler når det ble lagt ut boliger i Malvik-området. Da det dukket opp en leilighet på Malvik terrasse, meldte jeg interesse. Da budrunden var ferdig, og jeg fikk spørsmål om jeg ville kreve forkjøpsrett – hadde jeg ikke trua fordi jeg visste at jeg stod som nr. 2 på lista. Men 14.35 tikket det inn en sms fra megler om at jeg hadde fått leiligheten.

Drømmeleiligheten ble en realitet

Kristin hadde endelig funnet drømmeleiligheten – et sted som ligger sentral på Vikhammer med nærhet til butikker, apotek, buss og tog.

- Jeg tenker at her skal jeg bli pensjonist. Her har jeg alt jeg trenger i gåavstand, og livet i leilighet er enklere enn i en enebolig.

Forkjøpsrett sikret Kristin ny bolig, men hun tenker på dem som ble skuffet over å ikke få den.

- De hadde jo lagt inn det høyeste budet, og tenkte vel at de da fikk den. Mitt råd er at man ikke må gi opp, og er man medlem i TOBB så start boligjakten på tobb.no slik at man har meldt interesse på boligene før de kommer ut i markedet.

Ønsker du å bli medlem i TOBB, kan du klikke her og lese mer om fordelene du har som TOBB-medleme