Mest relevante sider:
  1. Forside
  2. Nyhetsoversikt
  3. Ett medlemskap - tre generasjoner

REDE 1 2020 - Tekst og foto Verena Døsvik

FÅ ETT FORTRINN SOM TOBB-MEDLEM

Leie før eie - En enklere vei inn på boligmarkedet

Takket være TOBB-medlemskapet fra morfar, sitter Christoffer Sandø (23) nå med et nytt og moderne rekkehus i Fillan sentrum på Hitra

 


Christoffer Sandø overtok TOBB-medlemskapet fra sin mor, Siri Sandø. Hun hadde igjen arvet det fra sin far.

 

Christoffer var på utkikk etter en leilighet nært Fillan sentrum, der det er stor etterspørsel etter nettopp denne type boliger.


- Jeg ringte da jeg hørte at det var ledige rekkehus på Storhaugen. TOBBs «Leie før eie» er midt i blinken for meg, da jeg ikke har mulighet til å komme meg inn på boligmarkedet nå. Det gir meg en mulighet til å spare opp egenkapital mens jeg leier.


Christoffer var så heldig å arve TOBB-medlemskapet fra sin mor, som igjen har arvet det fra faren sin. Det ga han tilgang til boligen han ønsket seg.

Behold medlemskapet

Det var flere på visning i rekkehuset Christoffer så på, men han fikk den på forkjøpsrett.


- Det er viktig å ta vare på medlemskapet. Dette er et godt eksempel på at man kan få bruk for det senere i livet. Christoffer er tredje generasjon med samme medlemskap og var nå så heldig at han stilte først i køen på grunn av ansiennitet, sier Andra Øye Grendal ved TOBB.

 


Med forkjøpsretten sikret Christoffer seg rekkehus på Storhaugen.

 

Ved overføring får den som overtar medlemskapet, ikke lenger ansiennitet enn sin egen fødselsdato. Det er helt gratis å overføre medlemskapet.
Selv vurderte Christoffers mor, Siri Sandø, å avslutte medlemskapet.


- Vi flyttet tilbake til Hitra da Christoffer var liten. Jobbmulighetene var bedre, og vi ville gjerne bo litt mer landlig. Det var flere ganger jeg spurte meg selv om jeg trengte medlemskapet. Men jeg fortsatte å betale, og det er jeg glad for den dag i dag, sier Siri


Overføringen var gjort med noen få tastetrykk. - Jeg gikk bare inn på min side, og det var en veldig oversiktlig og enkel forklaring på hvordan jeg skulle gå frem, sier Siri.

Stor etterspørsel

Hitra er en kommune med stor tilvekst, og behovet for boliger har økt. Christoffer er fornøyd med rekkehuset på Storhaugen


- Lillebroren min bor her sammen med meg mens han går på videregående, fordi det er kortere vei til skole og fotballbane. Det er tre soverom og to etasjer her, og det passer oss utmerket.


Rekkehuset har også to terrasser, som Christoffer gleder seg til å ta i bruk når det blir litt varmere i været. Han ser for seg lange sommerkvelder med grilling på terrassen, og da passer det veldig bra at kompisene bor i nabolaget.


- Det er veldig mange av mine barndomsvenner som bor på Hitra. Det er gode jobbmuligheter, og næringslivet her ute tar godt vare på unge mennesker.

 


Hitra opplever stor vekst og tilstrømning. Behovet for boliger er stort.

 

Selv jobber Christoffer med lakseoppdrett, og trives veldig godt.


- Det kan hende jeg tar høyere utdanning om noen år. Målet er å kjøpe bolig når jeg har nok egenkapital.


Siri skulle ønske det fantes lignende konsept da hun var yngre.


- Tilgangen til bolig var tøff da vi bodde i Trondheim. Jeg synes det er flott at «Leie før eie» -prosjektet ikke bare finnes i byer, men også ute i periferien. Det er stort behov for boliger på Hitra, og dette gjør at ungdom her kan komme seg inn på boligmarkedet.


Og skulle Christoffer få utfartstrang, har han like store fordeler om han reiser til en by TOBB har samarbeid med. Storbysamarbeidet gir TOBB-medlemmer tilgang på boliger over hele landet.

 

Bli TOBB-medlem i dag, få forkjøpsrett på boliger i store deler av landet. Det koster ikke mye å bli medlem, men det koster en god del å la være.

 

RELATERTE ARTIKLERSOM FØRSTEGANGSKJØPER ER DET MYE Å TENKE PÅ

- Nå har jeg rett og slett drømmeboligen - Mye takket være bankrådgiveren og DNB

Les hele artikkelen 


DETTE MÅ DU VITE OM FORKJØPSRETTEN

Som TOBB-medlem står du først i køen for boliger over hele landet. Men hvordan fungerer forkjøpsretten  – og hva har det egentlig å si for deg som er på boligjakt?

Les hele artikkelen