Mest relevante sider:
  1. Forside
  2. Nyhetsoversikt
  3. Er dette en dårlig tid å selge på?

Tekst og foto DNB Eiendom 

MEDLEMSFORDELER 

Er dette en dårlig tid å selge bolig på?

Vi er nå inne i en tøff periode for landet og verden for øvrig. DNB Eiendom tar hensyn i henhold til smittefarer og gir nå alle private visninger, slik at alle skal være trygge i henhold til Folkehelseinstituttets anbefalinger om forebygging mot smitte, men hvordan påvirker denne perioden kjøp og salg av bolig?

Jørgen Braun, Eiendomsmegler og Markedsansvarlig for DNB Eiendom Trondheim, kan bekrefte at privatvisningene definitivt har vært en berikelse med at interessentene har fått ro og bedre tid til å besiktige boligen, og bedre kontakt med megler. Dette har fungert meget bra, og interessentene/kjøperne har følt seg godt ivaretatt.

 

Jørgen Braun
Jørgen Braun, Eiendomsmegler og Markedsansvarlig for DNB Eiendom Trondheim 

 

Meglerbransjen opplever derimot at folk er nølende med å ta kontakt vedr. salg av bolig, fordi de ikke vet hva dette vil innebære. Er dette en dårlig tid å selge på?

- Til nå har vi på grunn av dette sett en nedgang i antall nyheter til salgs på boligmarkedet, og en nedgang i antall interessenter, men tilbud og etterspørsel har fulgt hverandre. Rentene er også på vei ned. Dette har ført til at boligprisene til nå ikke har sunket så mye som mange fryktet i starten, og over 50 % av leilighets salgene sist uke gikk til prisantydning eller over, forteller Braun.


I leilighetssegmentet er det fortsatt godt med interessenter/kjøpere, og det tar i snitt kortere tid å selge leilighetene som legges ut nå, enn tidligere i år. Trondheim er en by som vokser med 1500-2000 personer hvert år, så etterspørselen etter bolig vil alltid være her.


- Det er ikke noe i veien for å prøve boligen i markedet nå. Det er færre konkurrerende boligsalg der ute. Og går den ikke umiddelbart så er det ikke noe problem å ha den liggende ute for salg, eller trekke den etter en periode for så å relansere den til sommeren eller høsten, sier Braun.


Braun kan fortelle at de har hatt flere gladhistorier under «korona-perioden». En av disse er fra TOBB-medlem Solbjørg Kristensen.  Dette var et rekkehus i Lyngmyra BL. Som Eiendomsmegler Maria Stokkan lanserte i begynnelsen av mars.

 


 Eiendomsmegler Maria Stokkan og selger Solbjørg Kristnesen.

 

Stokkan forteller at prisantydningen på 1 890 000,- ble satt i forhold til alt som måtte gjøres. En ny generasjon måtte påregne store oppussingskostnader,
om man skal få den moderne og det som forventes av standard i 2020.


- Jeg hadde bra respons med flere privatvisninger i forkant. Fikk første bud 1 850 000,- 4 dager før. Så jeg hadde en godt grunnlag før fellesvisningen. Jeg hadde flere som ønsket å by, men de måtte kaste inn håndkle når de så hvordan budrunden tok av. Budkrigen ble mellom 2 budgivere, og siste bud endte på 2 430 000,- hele 540 000,- over prisantydning!, sier en meget fornøyd Stokkan


- Jeg er strålende fornøyd med salget. Jeg følte meg trygg og godt ivaretatt under hele prosessen.» sier selger Solbjørg Kristensen

Ikke nøl med å kontakte DNB Eiendom om dere har spørsmål til denne prosessen, Norges største eiendomsmeglerselskap med Norges største boligkjøperregister. 


- Vi hører også at mange setter stor pris på samarbeidsavtalen mellom TOBB og DNB Eiendom som gir TOBB-medlemmer hele 12.000 kroner i rabatt på salget av boligen. Dette gjelder alle medlemmer, også for de som har boliger som ikke er i TOBB-boligselskap, sier Braun.

 
 

RELATERTE ARTIKLER


BYTTET TIL DNB PÅ GRUNN AV GOD KUNDESERVICE 

- Nå har jeg rett og slett drømmeboligen – mye takket være bankrådgiveren og DNB.

Les hele artikkelen


EN GYLDEN BILLETT TIL VEIEN INN PÅ BOLIGMARKEDET

Alle barnebarna har  fått hvert sitt medlemskap i gave. Ingen vet hvor man ender opp, og Trondheim er jo en attraktiv studentby. Derfor ble det naturlig å velge medlemskap i TOBB.

Les hele artikkelen