- Nå ser vi etterspørsel er høyere etter boliger som er ferdig oppusset. Dette har nok en sammenheng med at folk er lei av å pusse opp og at folk heller vil og må bruke pengene annerledes. Vi ser også at behovet for leiligheter er til stede, men det har dempet seg litt. Dette gjelder både selveier- og borettslagsleiligheter. Hytter er fortsatt i vinden, men kanskje ikke som tidligere i sommer, forteller Reidar Lindsetmo, Daglig Leder/Eiendomsmegler MNEF DNB Eiendom.

DNB sine meglere i Levanger og Steinkjer har god kunnskap om boligmarkedet nord i Trøndelag. 
Line Ryland, Fagansvarlig og Eiendomsmegler i DNB Eiendom forteller at de nå ser de at antall boliger til salgs har økt de siste ukene.

- Vi har et inntrykk av at flere ønsker å selge de de sitter på nå, før det eventuelt kommer ny renteoppgang. Vi forventer at renteeffekten vil bli mer merkbar fremover, i takt med at andre levekostnader øker. Av erfaring vet vi at markedet blir litt roligere før jul, før det tar seg opp fra januar, sier Ryland

Spent på hva det nye året har å by på

Lindsetmo merker et prisfølsomt marked, og forteller at riktig pris viser seg å være avgjørende for interessen. 

- Er boligen for høyt priset, risikerer man tomme visninger og lang omløpshastighet. Kjøperne er avventende og skeptiske, mye på grunn av usikkerhet knyttet til rente og hva media skriver om markedet. Det er viktig å huske at det media skriver ofte omhandler markedet i de store byene og sjeldent er like aktuelt i dette område, sier Lindsetmo. 

Lindsetmo tror ikke vi vil merke de store endringene her som de spår i storbyene. Han antar det ikke det vil merkes så mye på denne siden av nyttåret, men er spent på å se hva det nye året har å by på. Videre anbefaler han å sette i gang en salgsprosess nå, av erfaring vet han at mange venter til januar med å legge ut boligen sin, og da får man flere boliger å konkurrere med

- Vi tror det er lurt å sette i gang så raskt som mulig, slik at man kan selge boligen i november. Legger man det ut i da og ikke får solgt den, så kan man trekke den i desember og relansere i januar, forteller Lindsetmo.

Ryland forteller at hos DNB får du salgsgaranti! Dersom eiendommen ikke er solgt innen 6 mnd fra den legges ut for salg, trenger du ikke å betale noe. Les mer som Garantert solgt her.

DNB sine meglere kan hjelpe med alt fra verdivurdering til å få boligen klar for visning. Ønsker du rådgivning rundt ditt boligsalg? Ta kontakt Line Ryland eller Reidar Lindsetmo 

Som TOBB medlem får du i tillegg 12.000 i rabatt ved salg av bolig og fritidsbolig. Les mer om medlemsfordelen her