Mest relevante sider:
  1. Forside
  2. Nyhetsoversikt
  3. Endelig boligeiere

TEKST: VERENA DØSVIK. FOTO: RONNY M. DANIELSEN REDE 2 - 2021

Endelig boligeiere

TOBB Boliggaranti gir Vebjørn Klaussen og Mathilde Johansen mulighet til å kjøpe egen leilighet. De ser fram til å flytte til Væretrøa Park.

Mange opplever å ikke komme inn på boligmarkedet fordi de ikke har nok egenkapital. Med TOBB Boliggaranti kan du låne inntil 100 prosent av lånebeløpet. TOBBs nye boligprosjekt på Væretrøa tilbyr denne ordningen.

Utfyllende informasjon om TOBB Boliggaranti

 


Om ikke lenge blir dette hverdagen, med nærhet til sjøen og utsikt over Trondheimsfjorden

 

Boligeiere

Mathilde og Vebjørn bor i dag på Byåsen, hvor de leier leilighet. De har ikke hatt mulighet til å kjøpe egen bolig med dagens krav til egenkapital.

- Jeg studerer og Mathilde har nettopp fått jobb, så vi har ikke hatt mye sjanse til å spare, sier Vebjørn. Det var først da Mathilde leste om boliggaranti på sosiale medier, at de øynet et håp om å kjøpe leilighet.

- Prosessen gikk egentlig veldig fort. Jeg hadde meldt interesse for ordningen og meldt meg inn i TOBB. Da vi fikk e-post om Væretrøa og boliggaranti, var vi ikke i tvil. Vi søkte på en fredag, og mandagen etter var vi boligeiere, sier Mathilde.

Paret har kjøpt en leilighet i første etasje på et boligprosjekt med 70 borettslagsleiligheter.


Stor pågang

TOBB har opplevd stor interesse for de ulike boligmodellene, Leie-før- eie og boliggaranti. Det viser at det er et behov i markedet, og flere får nå tilgang til boligmarkedet.

- Det er utrolig givende å tilby konsepter som gjør at flere kan kjøpe egne boliger. Mange har jo en god inntekt og kan enkelt håndtere egne lån, men de mangler egenkapital. Folk blir jo så stolte når de får muligheten til å kjøpe egen bolig, og det er fint å tilby dette for våre medlemmer. Flere nybyggprosjekter tilbyr nå dette boligkonseptet, og TOBB har hatt stor pågang av interesserte kjøpere. sier Helle M. Pettersen, avdelingsleder for Eiendomsutvikling i TOBB.


Her finner du boligprosjekt med  TOBB Boliggaranti og Leie-før-Eie

 

 

Hva må til?

TOBB Boliggaranti er en boligkjøpsmodell i samarbeid med DNB. Du må være medlem av TOBB og kunde i DNB før du kan søke om boliggaranti. Dersom du ikke er kunde fra før, er det gratis å registrere seg. Du blir også også automatisk registrert i DNB når du søker om boliggaranti.

De samme regler for bankenes belåningsgrad gjelder også for boliggaranti. Samlet gjeld kan ikke overstige fem ganger årsinntekt, og du må klare å betjene lån med en renteoppgang på fem prosent.

Det som skiller boliggaranti fra et vanlig boliglån, er at du kan kjøpe bolig uten egenkapital.

- Du får låne inntil 100 prosent av boligens verdi. De 15 prosentene du vanligvis må ha som egenkapital, kaller vi topplån. Dette lånet betales ned innen fem år, informerer Helle M. Pettersen.

Meld din interesse for TOBB boliggaranti, så er du den første til å få informasjon om hvilke prosjekter som tilbyr denne boligmodellen. Du kan enkelt legge inn søknad på aktuelle leiligheter.

Mathilde og Vebjørn ser fram til kortere avstand til jobb, og mer nærhet til søsken.

- Vi kommer jo fra Steinkjer og Sandessjøen, og reiser hjem en del. Begge har i tillegg søsken som bor i Malvik. Sånn sett er jo dette den riktige siden av byen for oss, sier Mathilde.

De hadde sett for seg å leie i flere år før de kom seg inn på boligmarkedet. Nå er drømmen om egen bolig blitt virkelighet, og paret gleder seg til innflytting på Være.

Gjør boligdrømmen til virkelighet du også - Bli TOBB-medlem i dag!