Mest relevante sider:
  1. Forside
  2. Nyhetsoversikt
  3. Endelig boligeier

REDE 3 -2020 Tekst og foto Verena Døvik 

LEIE-FØR-EIE

Endelig boligeier!

Tre år er gått siden første innflytting på Lilleby. Så langt har 18 personer kjøpt leilighet gjennom TOBBs «Leie-før-Eie». Jøran Bjerksetmyr er blant de ferske boligeierne.


- Jeg hadde vel egentlig gitt opp håpet om å eie egen bolig. Kravet til egenkapital ble uoverkommelig for min del, som ikke hadde foreldre som kunne bidra, sier Jøran. - Det hjelper ikke å ha fast jobb, når kravet er såpass høyt. Jeg ble imidlertid veldig glad da jeg fikk mulighet til å kjøpe min egen bolig gjennom denne ordningen.


Verdistigningen på Lilleby ga Jøran nok egenkapital til kjøpe sin første bolig! 

 


Jøran Bjerksetmyr er en av de første som kjøper bolig på Lilleby gjennom TOBBs «Leie-før-Eie».


Den viktige ansienniteten

Noe av det første Jøran gjorde da han kom som student til Trondheim, var å kjøpe medlemskap i TOBB.


- Jeg tenkte dette ville være en fordel med tanke på boligmarked og ansiennitet. Men jeg flyttet til Oslo etter endt utdanning, og trodde ikke jeg kom til å få bruk for fordelene ved medlemskapet, forteller Jøran.

 

To år senere dukket det imidlertid opp et veldig spennende jobbtilbud i Trondheim, og Jøran slo til. - Samtidig hadde noen sagt opp leilighet på Lilleby gjennom «Leie-før- Eie», så timingen kunne ikke vært bedre. Jøran flyttet inn i leiligheten i september i fjor.

Boligeier

TOBBs konsept med «Leie-før-Eie» gir unge en mulighet til å jobbe seg opp egenkapital mens de leier. Prisen settes når de begynner leieperiode, og verdistigning inntil egenkapitalkravet kommer leietaker til gode.

Boligene på Lilleby har en forhåndsavtalt pris, også kjent som opsjonspris. Det betyr at leietaker er opsjonshaver i TOBBs ordning «Leie-før-Eie». Retten til å kjøpe bolig gjelder i tidsrommet 3-5 år fra avtalen ble undertegnet.


- Det er en utrolig god deal. Jeg mener å ha lest at prisøkningen på boliger har ligget på gjennomsnittlig fire prosent i Trondheim generelt, mens på Lilleby har den vært på 10 prosent. Det er jo en suksessoppskrift egentlig, og en fantastisk ordning som gir unge tilgang til boligmarkedet , smiler Jøran.

 


TOBB`s aller første Leie-før-eie prosjekt, Lillebyen Borettslag


Beliggenhet

Jøran var tidligere i det private leiemarkedet.


- Jeg bodde hos bestemora mi på Kattem, og var heldig ved at jeg fikk billig leie. Men jeg må innrømme at det er veldig mange ulemper ved å ikke bo sentralt. Nå har jeg en to minutters spasertur til jobben, og alt jeg trenger i gangavstand. Ikke minst, det er en måned mindre med vinter her enn på Kattem, ler Jøran. Jeg føler at jeg er midt i smørøyet. Det å ha en nærbutikk rett rundt hjørnet er også undervurdert tror jeg. Jokeren her oppe er bra på så mange måter.

Bydel i rasende vekst

Ironisk nok kjøpte Jøran bil etter at han flyttet til Lilleby.


- Det dukket plutselig opp en ledig parkeringsplass, og denne fikk jeg på ansiennitet. Det gir en frihetsfølelse å ha bil, siden jeg reiser hjem til Møre og Romsdal av og til. Dessuten er parkeringsplassene veldig attraktive, og har steget kraftig i pris.


Det blir som en liten investering i seg selv. Foreløpig er utsikten fra leiligheten en byggeplass, men med tid og stunder blir det roligere på Lilleby. Bydelen har hatt en enorm tilflytning, og hele tre nærbutikker har dukket opp på kort tid. Jøran synes det er spennende at Lilleby, et hittil nokså ukjent sted for hans vedkommende, nå er blitt en vital bydel.


Ønsker du å stå først i køen? bli TOBB-medlem i dag eller gi et medlemskap i gave til noen som en dag skal inn på boligmarkedet.


KJØP MEDLEMSKAP