Mest relevante sider:
  1. Forside
  2. Nyhetsoversikt
  3. Først i køen til egen boligdrøm

Publisert 23.10.2019

TOBB – BOLIGBYGGER OG FORVALTER SIDEN 1945

Bruk forkjøpsretten og sikre din neste bolig

Som TOBB-medlem står du først i køen for boliger over hele landet. Men hvordan fungerer forkjøpsretten – og hva har det egentlig å si for deg som er på boligjakt? Her er alt du trenger å vite om denne kjempefordelen.


Boligmarkedet er skrudd sammen sånn at prisene avgjøres i korte tidsrom. I tider med høy etterspørsel kan prisene fort fyke til værs. Om du er blitt «lokket utpå», og har bydd over evne eller ønske, risikerer du et boligkjøp med bitter ettersmak. Derfor tilbyr vi forkjøpsretten – en vaksine mot den skrekkelige følelsen av å ha betalt for mye.
 
 

Bedre tid – bedre kjøp

Med forkjøpsrett fra TOBB slipper du å kaste deg inn i budrunden. Det betyr at du får god tid til å vurdere situasjonen din. Synes du boligen har en fair pris? Er det riktig tid – og riktig sted? Er svaret ja, kan du med forkjøpsretten tre rett inn i det høyeste budet, og boligen er din.

Dette er altså en dobbel fordel: Med bedre tid risikerer du ikke å betale en for høy pris, og du kan «snike i køen» for å sikre deg nøklene til drømmeleiligheten. 
 

Boliger over hele landet

Det er ikke alltid godt å vite hvor i landet du ender opp. Derfor vet du heller aldri når du plutselig får bruk for forkjøpsretten. Sannsynligvis flytter du på deg ettersom du går gjennom livets faser. Hvorfor ikke være bedre rustet til å eie i stedet for å leie?

TOBB-medlemmer har forkjøpsrett på boliger i alle de største byene i landet – og vi fortsetter å bygge. Uansett hvor livet tar deg, som student eller pensjonist, kan drømmeboligen være like ved. TOBB-medlemskap tar deg enda litt nærmere.
 
 

Ingen grunn til å vente

Men hva hvis flere har forkjøpsrett, lurer du kanskje? Da er det ansienniteten som styrer. Jo lenger du har vært medlem, jo høyere prioritet har du.

Ansienniteten begynner å telle den dagen du melder deg inn (derfor er det ikke uvanlig å gi TOBB-medlemskap i gave – det er helt gratis frem til du er 18, og mye kulere enn smykkeskrin!). Og selvfølgelig: Medlemskapet ditt kan arves videre til neste generasjon.
 

Det er rett og slett ganske få grunner til ikke å være TOBB-medlem. 


Liker du best å stå først i køen? Klikk her for å bli medlem!