Mest relevante sider:
  1. Forside
  2. Nyhetsoversikt
  3. Byleilighet i Levanger

REDE nr 1 • 2021 Tekst og foto Verena Døsvik

LEIE-FØR-EIE

Byleilighet i Levanger

Med overføring av medlemskap, sikret Tor Kristian Svendsen Wågan seg leilighet i TOBBs leie-før-eie på Levanger.

Frosten ligger som et teppe over fjorden, og ferga går sin vante gang forbi Levanger Brygge. Midt i denne idyllen har Tor Kristian og kjæresten, Pia Marie Myrslo, flyttet inn. De har allerede funnet seg godt til rette, og funnet smarte løsninger i den 37 kvadratmeter store leiligheten. - Det er midt i blinken for oss, samstemmer paret.

 

Det er midt i blinken for oss! Det sier Tor Kristian Svendsen Wågan og Pia Marie Myrslo, som har sikret seg en leilighet gjennom leie-før-eie i Levanger.

 

Leie-før-eie

Det var veldig stor interesse for leie-før-eie-modellen på Lilleby, og TOBB har nå lansert tilsvarende konsept i Levanger og Namsos. Som TOBB-medlem gir det deg muligheten til å komme inn på boligmarkedet og bli eier av egen bolig. Mange sliter med å opparbeide seg nok egenkapital, selv om de har betalingsevne. Denne modellen åpner for muligheten til kjøp av leilighet etter en leieperiode.


- Det går an å bo her, sier Tor Kristian.


Både han og samboeren bodde tidligere på Steinkjer, og hadde lengre vei til både jobb og studier.


- Jeg går første året på lærerutdanningen ved Nord universitet, og det ligger i gangavstand herfra, sier Pia Marie.


Levanger Brygge ligger sentrumsnært, og rett utenfor ligger kjærlighetsstien, som går fra Holmhaugen til Nord universitet. Den bruker Pia Marie når hun skal til studiestedet, som er kjent for å være et av de vakreste campus i Europa. Tor Kristian og Pia Marie har god utsikt mot de vakre bygningene fra takterrassen.


- De ansatte ved universitetet er flinke til å dra fram historikken fra trebyen Levanger til nye studenter, og det synes jeg er veldig positivt, sier Pia Marie.

 

 

Ansiennitet

Faren til Tor Kristian har vært TOBB-medlem i 15 år, og det var han som informerte om Leie-før-Eie- konseptet.


- Jeg tok fagbrevet i 2019, og har jobbet ett år som monteringstekniker for Avarn Security. Jeg så ingen mulighet til å kjøpe leilighet med det første. Pia Marie er jo student, så sjansen til å spare opp nok egenkapital så vi langt etter.


Tor Kristian hadde ikke hørt om leie-før-eie, men slo til ved første mulighet.


- Jeg bodde på hybel tidligere, og da går jo pengene rett ut døra. Å kjøpe en leilighet gjennom dette konseptet er jo en form for sparing, og helt genialt for oss som førstegangsetablerere.

 

Han fikk overført medlemskapet fra faren, og havnet dermed
langt fram i køen av folk som ønsket å skaffe en TOBB-leilighet.


- Det er et genialt konsept, og vi er jo garantert prisøkning på leiligheten, som vil gi oss en etterlengtet egenkapital. Vi sparer i tillegg, og vil sikkert ta en gjennomgang av pris på leiligheten allerede til høsten. Målet er kjøpe så snart vi har muligheten til det, sier en entusiastisk Tor Kristian.


Sentral beliggenhet

Levanger Brygge ligger med utsikt over sundet, og kjærlighetsstien går langs havna.


- Det ligger helt ypperlig til. Butikker og togstasjon ligger i umiddelbar nærhet, og jeg bruker bare fem minutter til universitet, sier Pia Marie. - Mora mi vokste opp i denne byen, så hun er veldig fornøyd med at vi har flyttet hit.  Vi har brukt tiden godt på å skaffe møbler til leiligheten. Det er fantastisk å flytte sammen og ha frihet til å gjøre det vi ønsker, sier paret.


Drømmen om å eie egen bolig ser ut til å være rett rundt hjørnet for Tor Kristian og Pia Marie


Ønsker du å stå først i køen? Bli TOBB-medlem i dag eller gi et medlemskap i gave til noen som en dag skal inn på boligmarkedet.


Kjøp medlemskap