Mest relevante sider:
  1. Forside
  2. Nyhetsoversikt
  3. Bør du forberede boligsalget før eller etter nyttår?

MEDLEMSFORDELER

Boligsalg på nyåret?
Da bør du starte forberedelsene allerede nå

Skal du selge boligen din, men tenker det er greit å bare vente med forberedelsene til etter nyttår? Da bør du lese her.

Eiendomsmegler Wibecke Olstad og Fredrik Gulbrandsen i DNB Eiendom forklarer hvorfor du må forberede boligsalget allerede nå, slik at du får med deg prisoppgangen i januar. 


- Erfaringsmessig er det prisoppgang i januar, samt ferske boligkjøpere som er ivrig på å starte boligjakten etter juleferien. Iht. statistikk fra Eiendom Norge steg boligprisene med 2,7% i januar 2019, noe som er 3,6% høyere enn i 2018. Boligprisene steg med 3,2% i januar 2020, forteller Olstad og Gulbrandsen.

 


Eiendomsmegler Wibecke Olstad og eiendomsmeglerfullmektig Fredrik Gulbrandsen

 

Men når bør du da egentlig ha boligannonsen klar? Det føles kanskje unødvendig å stresse med dette før nyttår, eller er det viktig at man kommer ut på markedet før jul?


- Ja! Tenker du å selge bolig i januar er det fordelaktig å få gjort alle forberedelser til boligsalget før juleferien, slik at megler kan lansere boligen i romjulen. Det er stor konkurranse om boligkjøperne, så å kunne være tidlig ute for å nå de ferskeste boligkjøperne i markedet er viktig, sier Olstad.


God tid i et boligsalg er viktig, da blir prosessen mye mer behagelig og man har tid til å gjøre de virkelig gode forberedelsene som øker sjansen for et bedre salg. Det er også viktig at megler får god tid til å utforme et fint og innholdsrikt prospekt, samt en attraktiv Finn-annonse som appellerer til mange.


- For å få tilgang til de ferskeste boligkjøperne anbefaler vi å være klar med annonsen til romjula. Dette innebærer at bilder, takstrapport og annet markedsmateriell må være på plass innen jul slik at megler kan ferdigstille salgsoppgaven til juleferien. Boligen presenteres på best mulig måte, med bilder som fanger oppmerksomhet. På vinterstid er det ofte mørkt og trist, og da kan det være lurt å supplere annonsen med kveldsbilder for å få frem den lune stemningen, forteller Gulbrandsen. 

 

 

Olstad legger til at romjulen ofte består av rolige dager, med fri fra jobb og hverdagsrutiner. DNB Eiendom opplever derfor meget god trafikk på boligannonsene de lanserer i og like før juleferien. I Trøndelag er det tradisjonelt sett ikke særlig etterspørsel etter visninger i romjulen, da folk er innstilt på å starte boligjakten på nyåret. De fleste meglerforetakene lanserer romjulsnyheter med visning i løpet av de to første ukene i januar, dette gir interessentene gode muligheter til å få full oversikt over bolignyhetene og velge sine favoritter som de vil dra på visning på.

Mange tenker kanskje det er nok utgifter før jul, og at kostnader knyttet til et boligsalg kan bli for mye? 


- Hos DNB Eiendom betaler kunden kun faktura til takstmann for våtromsrapport/ tilstandsrapport før boligen er solgt. De resterende kostnadene legger meglerforetaket ut for frem til boligen er solgt, og trekker de fra i oppgjøret, forteller de.

 

DNB Eiendom har for øvrig salgsgaranti, så dersom det ikke kommer inn bud på prisantydning eller selger ikke ønsker å akseptere bud under prisantydning 6 måneder etter annonsering, sitter kunden kun igjen med fakturaen fra takstmannen, og DNB Eiendom dekker resterende kostnader.


Som TOBB-medlem får du i tillegg til gratis verdivurdering/e-takst ved boligbytte, hele 12 000 kroner i rabatt på salg av både bolig og fritidsbolig hos DNB Eiendom. Ta kontakt i dag, slik at du stiller forberedt med ditt boligsalg i januar!