Sist oppdatert 04.04.2018 Foto: Privat 

 
 
I 2016 flyttet Odd Asbjørn Halseth (56) fra Steinkjer til Trondheim for å jobbe. Da kom TOBB medlemskapet med kun 5 års ansiennitet veldig godt med. Han slapp å stresse med budrunde, og stod først i boligkøen på leiligheten han fikk tilslag på. 


- Jeg hadde ny jobb, og min yngste sønn skulle studere på NTNU i Trondheim fra høsten av. Jeg var derfor på utkikk etter leilighet vi begge kunne bo i, forteller Halseth.

 

Odd Asbjørn Halseth

 
Halseth ble medlem i TOBB i 2011, etter tips fra bekjente. Et par år senere ble det også kjøpt gavemedlemskap til de to eldste i søskenflokken.


- Min sønn bodde med en kamerat som leide leilighet av TOBB med sitt medlemskap. Det var gjennom han jeg forstod at et TOBB-medlemskap kunne komme til nytte i fremtiden, selv om jeg var bosatt i Steinkjer. Ikke bare for meg, men også de yngre i huset som etterhvert skulle ut å studere eller etablere seg, forteller Halseth.

TOBB-medlemmer har forkjøpsrett på over 90.000 boliger over hele landet, les mer her.

Gunstig med forkjøpsrett i hett boligmarked

Forkjøpsretten gjør at TOBB-medlemmer kan gå foran i boligkøen. Er det flere som melder interesse på samme leilighet, er det ansienniteten på medlemskap som avgjør hvor i køen du havner.

Halseth hadde best ansiennitet av fire interessenter, og kunne derfor gå rett inn i avtalen som budvinner hadde gjort på 3-roms leiligheten i Lidarende Borettslag.


- Jeg hadde jo et relativt ferskt medlemskap, det var kun 5 år gammelt når vi meldte interesse i 2016. Så litt overrasket ble jeg når vi fikk mulighet til å ta den på forkjøpsrett. Markedet i Trondheim på denne tiden var relativt hett, og dette var ikke første leiligheten vi så på. Å kunne ta leiligheten på forkjøpsrett var veldig gunstig, forteller Halseth.  

 
Oversiktsbilde Lidarende Borettslag. http://www.lidarendebrl.no/foto.php.
 

TOBB bygger nye boliger i hele Trøndelag, se alle her.

Budrunde eller ikke?

På tidspunktet man melder interesse ved forhåndsavklaring  vet man veldig lite om boligen. Den blir lagt ut for salg først etter at fristen for å melde forkjøpsrett har gått ut. 

Om du skal være med på budrunde eller ikke er en vurdering du må ta, men det er ikke nødvendig om du har meldt forkjøpsrett.

- Jeg deltok på visningen av leiligheten, men valgte å ikke delta på budrunden.  Det er veldig greit å slippe denne, behagelig å vente til den er over for så å høre utfallet, sier Halseth.


Stillingen Halseth hadde i Trondheim var kun midlertidig, og etter 5 måneder flyttet han tilbake til Steinkjer. 


- Jeg overførte da både medlemskapet og leiligheten til min sønn som fortsatt jobber og studerer i Trondheim. Her bor han i dag sammen med en kamerat, forteller Halseth.  

RELATERTE ARTIKLER